Karaciğanlı izciler hayvanlara mama dağıttı

Mustafa Karaciğan İlkokulu izcileri hayvan sevgisini aşılamak ve farkındalık oluşturmak için sokak hayvanlarını beslemek üzere mahalle sakinlerine mama dağıttı.

Hayvanları koruma haftası münasebetiyle izci lideri Emine Altınışık önderliğinde Mustafa Karaciğan İlkokulu izcileri kendi harçlıklarından biriktirdikleri para ile aldıkları mamaları hayvan sevgisi bilincini oluşturmak için okul önünde kurdukları stantta öğrenci, öğretmen, veli ve mahalle sakinlerine dağıttı. İzciler harçlıklarıyla aldıkları mamaları, “izciler için sokak hayvanlarını besler misiniz” sloganıyla kendilerinin paketlediği minik poşetlerde dağıtarak, vatandaşlardan yaşadıkları sokaktaki hayvanları bu mamalarla beslemelerini istedi. Okul Müdürü Kamil Serin yaptığı açıklamada, "Ağaç yaşken eğilir" anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Hayvan sevgisini küçük yaşta çocuklara aşılamak gerektiğini belirterek, “Okulumuzda öğretmenimiz aynı zamanda izci lideri Emine Altınışık yönetiminde faaliyet gösteren izcilerimiz kendi harçlıklarıyla aldıkları mamaları öğrencilerimize ve mahalle sakinlerine dağıtarak bir bilinç oluşturmaya çalıştılar” dedi.

Küçük yaşlarda insan, doğa ve hayvan sevgisi aşılanan çocukların ileride duyarlı ve bilinçli bireyler olacağını ifade eden öğretmen Emine Altınışık ise şunları söyledi; " Öğrencilerimiz bu yaşta bu bilinci aldıktan sonra ilerleyen yaşlarda inşallah hayvanlara karşı daha sorumlu olacaklar. Bunun yanında bir şeyleri başarabilmiş olma duygusu çocukların öz güvenini artıracak. 'Ben sokak hayvanını besleyebildim', 'ben bir kanayan yaraya merhem olabildim algısı' oluşacak ve öz güvenleri gelişmiş olacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri