Karabulut: Hizmet üretenlerle çalışacağım

Selçuk Üniversitesi (SÜ)de rektörlük seçim yarışı devam ediyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ)’de rektörlük seçim yarışı devam ediyor. Kurban Bayramı’ndan sonra yapılması düşünülen rektörlük seçimi için adaylardan bir kısmı ittifak yarışına girerken bir kısmı da projelerini açıklamaya devam ediyor. SÜ Rektör Adayı Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut da dün merkez Bera Otel’de düzenlediği basın toplantısında ilkeleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 20 yıldır üniversitenin değişik kademelerinde akademisyenlik ve idari görevlerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, temel önceliğinin eşitlik prensibi çerçevesinde hakkaniyetli bir üniversite yönetmek olduğunu söyledi. “Üniversiteye hizmet ettiğim sürece adamım” diyen Prof. Dr. Karabulut, “Bu açıdan üniversiteye hizmet etmek için yola çıkarken, kadromun da hizmet verebilecek insanlardan oluşmasını istiyorum. Onun için şimdiden hiç kimseye makam ve mevki için söz vermedim. Adama göre işten ziyade işe göre adam mantığı içinde hareket ediyorum. Bugün 15 tane rektör yardımcınız olsa ve hizmet üretemeyeceklerse ne işe yarar. Ondan sonra 4 yıl boyunca bunun sıkıntısını çekersiniz. Bu nedenle ben krallığa değil hizmetkârlığa adayım. Bunun için de hiçbir zaman doğrulardan, erdemlerden ve ilkelerimden vazgeçmedim. Zaten daha huzurlu, daha üretken, değişime ve dünyaya açık ideal bir üniversite kurmak için hizmet edeceklerle çalışmak daha doğru bir yaklaşımdır” dedi. 

 

İdeal Selçuk Üniversitesi’ni oluşturmak ve geleceğe hazırlamak için yola çıktığını aktaran Prof. Dr. Karabulut, rektör seçildiği takdirde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında şunları kaydetti: “Yönetimde dürüstlük, adalet, saygınlık ve güven sağlanacak. Kolektif akıl ve birlikte çalışma ile hizmet kalitesi oluşturulacak. Akademisyenler çalışmalarını kadro ve gelecek kayısı olmadan huzurlu bir şekilde yapabilecek. Birimler arasında iletişim ve işbirliğine gidilecek. Akademik ve idari personelin özlük haklarında eşitlik ve adaletin tesisi sağlanacak. İhale ve harcama süreçlerinde yasal mevzuatın titizlikle uygulanmasını sağlamak suretiyle kurumun ve her düzeydeki çalışanın yasal güvencesi gözetilecek. Uygulamalarda kamu yararı ve hizmet gerekliliği ön planda tutulacak. Rektörlük makamının iletişim kanalları akademisyenlerimize, personelimize ve öğrencilerimize açık tutulacak” dedi.

 

Prof. Dr. Karabulut, diğer yandan lisans eğitiminin teorik olduğu kadar piyasa şartlarının da gözetilerek verileceğini anlatarak, yasal mevzuata uygunsa ek derslerin müfredatta uygulanacağını, yasal olarak uygun değilse kurslar düzenleyerek öğrencilerin piyasa şartlarına göre yetişmesine yardımcı olacaklarını söyledi.

 

Bilimsel üretim ev Ar-Ge çalışmalarına önem vereceklerinin altını çizen Prof. Dr. Karabulut, “Öğretim başına düşen yayın ortalaması yılda 0,57’dir bu rakam Türkiye ortalaması olan 0,65’in altındadır. Bu amaçla bilimsel yayınlara öncelik vererek Selçuk’u ilk 10’nun içinde yer almasını sağlayacağız. Bunun için yurtdışında yayın yapan akademisyenlerimize ödül vereceği. Aynı şekilde yurtdışında bir dergide yayın yapmışsa yüksek lisans ve doktora öğrencilerimize de hem kendilerine hem de danışmanlarına ödül vereceğiz. Diğer taraftan Proje geliştirme ve Takip Koordinatörlüğü kurarak bilimsel yayınların sayısının arttırılmasını sağlayacağız” dedi.

 

Fakültelerin gelirlerini arttıracağını da aktaran Prof. Dr. Karabulut, şunları kaydetti: “Bugün Edebiyat Fakültesi önemli bir fakültemi ama geliri 18 bin TL. Bu bütçeyle gelişmesini nasıl sağlayacak. Bazen bir projektör cihazı bile almakta zorlanıyorlar. İlahiyattaki hocalarımız fakülteye bir cihaz olduğu zaman yakın çevrelerinden hayır olarak isteyerek alıyorlar. Böyle bir durum olabilir mi. Biz Camiye yardım toplamıyoruz. Bu açıdan fakültelerimizin bütçeleri arttırılacaktır.”

 

Birçok alanda üniversitenin etkinliğini arttırmak için araştırma ve uygulama merkezleri kuracaklarını ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Bilgi Danışma ve Çözüm Merkezi, Tohumculuk ve Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma Merkezi, Yeni ve Yenilenebilir Enerjiler Araştırma Merkezi, Nanoteknoloji Araştırma Merkezi, Mesleki Edindirme Eğitimi Merkezi, Sivil Toplum Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Öğretmen Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Kadın Sorunları Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi, Entegre Hayvancılık Proje Üretim Merkezi kurulacaktır. Özellikle Bilgi Danışma ve Çözüm Merkezi ile üniversite-sanayi işbirliği konularında çalışma yapılarak, teori ve uygulamayı bir arada sunan yaklaşımla bölge ve ülke kalkınmasına büyük katkı sağlanacaktır. Bu merkez eğitimde, personel seçme sürecinden başlayarak, performans değerlendirme ve kariyer planlamaya kadar giden bir süreçle bütünleşmenin sağlanmasında fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri