Karabulut Ailesi, Garipoğlu'nun İntiharına İlişkin Görüntüleri Talep Etti

Münevver Karabulut cinayetinin hükümlüsü Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmesinin ardından Karabulut ailesi, intihar eden kişinin Garipoğlu olup olmadığından emin olmak için olaya ilişkin görüntüleri izleme talebinde bulundu. Garipoğlu’nun...

Münevver Karabulut cinayetinin hükümlüsü Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmesinin ardından Karabulut ailesi, intihar eden kişinin Garipoğlu olup olmadığından emin olmak için olaya ilişkin görüntüleri izleme talebinde bulundu.

Garipoğlu’nun intiharından sonra sosyal medyada intihar edenin Garipoğlu olmayabileceği ve yurtdışına kaçırıldığı şeklinde iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine Karabulut ailesi olaya ilişkin görüntüleri izleme talebinde bulundu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, ailenin talebi üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin emsal mahiyetinde cezalar verildiğini ve Yargıtay tarafından da onandığını hatırlatan Epözdemir, “Bundan sonra bir hukukçu olarak bizim temel temennimiz cezanın insan onuruna yaraşır şekilde infaz edilmesiydi. İntihar nereden, kimden gelirse gelsin tasvip edilebilir bir şey değil.” dedi.

Sosyal medyada ve basındaki değerlendirmelerin ailede soru işaretine neden olduğunu ifade eden Epözdemir, “Yargılama safhasında yaşanan ihmaller, kollukta, adli tıpta, yargıda, bunun üzerine bir de sosyal medyadaki, basındaki değerlendirmeler nedeniyle ailede de bir makul soru işareti uyanmıştı. Tabi biz bunun olabileceğine ihtimal vermiyoruz. Hukuken ve fiilen mümkün olmadığını söyledik. Fakat geldiğimiz nokta itibariyle aile ısrarla böyle bir talepte bulunmamızı, varsa kamera kayıtlarının celbini talep etmemizi veya başsavcılık nezaretinde izlenilmesini talep etmemizi rica etti bizden.” diye konuştu.

Böyle bir taleple gelince Silivri Başsavcılığı’na gittiğini kaydeden Epözdemir, “Hem Başsavcı hem de soruşturma savcısıyla görüştük. Kendisi zaten olağanüstü hassasiyet gösterdiklerini, 12’ye kadar incelemeye Başsavcı kendisinin de hazır olduğunu ifade etti. 6 saat tüm süreçlerin kamerayla kayıt altına alındığını, bütün bilimsel incelemelerin, DNA incelemelerinin yapıldığını, olayın bir intihar olduğunu, zaten soruşturma savcısının hükümlüyü kamuoyundan, basından tanıdığını, gider gitmez net bir şekilde o olduğunu tespit ettiğini, bunun da kamerayla kayıt altına alındığını açıkça ifade etti. 6 saat boyunca cezaevinde yapılan bütün işlemlerin kamerayla kayıt altına alındığını ifade etti.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili hem bir adli soruşturma hem de cezaevinde ihmal olup olmadığına dair idari soruşturmanın sürdüğünü anlatan Epözdemir, “Biz görüntü ve kayıtların bir nüshasının celbini olmazsa müvekkilerle izletilmesini, bu vesileyle kafadaki soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğini söyledik. Başsavcı talebimizi aldı değerlendireceğini söyledi. Kısa sürede karar vereceğini ifade eti. Kararı bekliyoruz. Ama ilk bizde uyanan algı soruşturmanın tarafı olmadığımızdan, intihar eden kişi de bizim müvekkilimizin yakını olmadığından bizdeki ilk intiba görüntü ve kayıtların tarafımıza verilmeyeceine dair. Ama biz yine de başvurumuzu yaptık. Ben zaten çok olası görmüyorum. Hukuken ve fiilen mümkün görmüyordum. Bu suretle bir kere daha tescillenmiş oldu intihar eden kişinin Cem Garipoğlu olduğu. Dolayısıyla süreç bizim açımızdan nihayete ermiş gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri