Karabük'te Nitelikli Eleman İstihdamı İçin Proje Geliştirildi

Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği'nin (KASİAD), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı” çerçevesinde proje hazırladı. "Karabük’teki Sektör Temsilcilerinin İşbirliğiyle...

Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği'nin (KASİAD), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı” çerçevesinde proje hazırladı. "Karabük’teki Sektör Temsilcilerinin İşbirliğiyle Mesleki Farkındalığın Artırılması" adı verilen proje, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projeler arasında yer aldı. Karabük'teki iki önemli mesleki eğitim kurumu olan Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) ve Karabük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje ortakları arasında yer aldı.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ramazanoğlu Safranbolu Aygür Otel'de düzenlenen proje tanıtım toplantısında projenin amaçlarını anlattı. Karabük’te makine, inşaat ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik bir ihtiyaç analizinin gerçekleştirildiğini ifade eden Ramazanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Analiz sonucunda ortaya çıkan bulgular ile ilgili alanlarda öğrenim gören MYO ve meslek lisesi öğrencilerine, mesleki eğitim mezunu işsiz gençlerimize ve işletmelerde ara kademelerde çalışan elemanlara yönelik eğitimler verilecektir. Ayrıca proje ortağımız Karabük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bir Kariyer Planlama Merkezi kurulacaktır. Bu merkezden başta lisenin öğrencileri olmak üzere isteyen gençlerimize mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecektir. Bu merkez projenin uygulama süresi olan 12 ayın sonunda da faaliyetlerini sürdürecektir. Son olarak, derneğimizin web sitesinde “İş Platformu” oluşturulacak, bu platformda Karabük ve bölge illerde ara kademe elemanına ihtiyaç duyan işverenler ile mesleki eğitim mezunu iş arayan bireylerin buluşmasına katkı sağlanacaktır."

Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Boy ise üniversite olarak nitelikli elemanların yetişip işletmerde istihdam edilmesi için her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

Karabük Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Taşlıyan proje doğrultusunda işletmelerin yaşadığı nitelikli eleman istihdamı sorununu çözmeyi amaçladıklarını anlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri