Karabük Üniversitesi'nde 81 İl Ay Yıldızın Altında Buluştu

Karabük Üniversitesi 'İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızın Altında Buluşuyor' adı altında düzenlediği etkinlikte 81 stant açıp Türkiye'nin tüm renklerini, Türk bayrağının sembolü olan ay yıldızın altında buluşturdu. Ayyıldızlı...

Karabük Üniversitesi 'İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızın Altında Buluşuyor' adı altında düzenlediği etkinlikte 81 stant açıp Türkiye'nin tüm renklerini, Türk bayrağının sembolü olan ay yıldızın altında buluşturdu.

Ayyıldızlı Stadyum tören alanında gerçekleştirilen programa, Karabük Vali Vekili Tarkan Keskin, Karabük Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, 81 ilden gelen misafirler, dekan ve bölüm müdürleri, akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı. Karabük Üniversitesi Mehteran Takımı'nın gösterisinden sonra, halk oyunları ekipleri çeşitli yörelere ait oyunları sundu. Daha sonra kurdele kesimi yapıldıktan sonra hep birlikte stantlar gezildi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yaptığı konuşmada, "Huzur üniversitesi olan üniversitemizde, ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz birlikte güven ortamı içerisinde, Karabük halkıyla bütünleşerek, hemşehrilerini bularak ve onlarla paylaşımlarda bulunarak kadim kültürümüzü yaşatmanın sevincini üniversitemizde yaşıyor. Karabük Üniversitesi gerçek manada, ülkemizin mozaiğini oluşturmaktadır. Bütün illerimizden öğrencilerimiz Üniversitemizde bulunmaktadır. Bu Karabük Üniversitesi’nin en büyük zenginliğidir. Biz şuna inanıyoruz ki, bir Edirneli bir Diyarbakırlı kadar Diyarbakırlı, bir Hakkarili ne kadar Hakkarili ise o kadar da Çanakkalelidir. Bir Konyalı ne kadar Sivaslı ise bir Sivaslı da o kadar Konyalıdır. Biz bu anlayışla 'biz' olma duygusuyla üniversitemizde bulunan sosyal kulüplerimize ilave olarak, belki de Türkiye’de ilk kez hemşehricilik ruhunu üniversitemizde yaşatmak istiyoruz. Aynı şehirlerden gelen öğrencilerimiz, akraba olduklarını, hemşehri olduklarını üniversitemizde öğreniyorlar. Gelin tanış olalım, tanış olursak, olayları çözme ve ülkemizi ilerletme şansımız daha büyük olacaktır. Bu organizasyon belki de üniversite tarihinde ilk kez gerçekleşiyor. Sosyal ve kültürel kulüpler kurarak, öğrencilerimizin sosyalleşmesini ve geleceğe hazırlanmalarını sağlıyoruz. Hemşehricilik ruhunu geliştirerek, üniversitemizde asayişin, birlik ve beraberliğin gerçekleşmesini sağlamış oluyoruz, aynı zamanda üniversiteyle öğrencileriz, üniversiteyle şehrimiz hem de üniversiteyle ülkemiz arasındaki bağı geliştirerek, kuvvetlendiriyoruz. Ben bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan herkese ve buraya gelerek bizlere destek olan tüm katılımcılara şükranlarımı, sevgilerimi sunuyorum."

Mehmet Akif Ersoy'un şiirinde geçen dizelere atıfta bulunan Prof. Dr. Uysal, "Tefrika girmedikçe bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.' Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz stadyumumuzun çevresinde 81 parçadan oluşan bir Hilalimiz bulunmaktadır. Eğer bu hilalimizin bir parçası eksik olacak olursa, hilal özelliği oluşmamaktadır. Bu hilali şimdiye kadar yaşatmış olan, bu uğurda canlarını veren, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle, şükranla bir kez daha anıyoruz. Bu stadyumu yaparken en büyük hayalim, ülkemizi temsil edecek şampiyonların çıkmasıydı. Hafta sonu Ukrayna’da yapılan MMA UFC Serbest Dövüş Şampiyonası’nda Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencisi Hayal Abdullayev Dünya Şampiyonu olmuştur. Bugünden sonra bu hilalin içerisinde bizleri onurlandıracak, gururlandıracak daha nice şampiyonlar çıkacaktır. Bu hilali yaşatmak için, bize vermiş olduğunuz tüm desteklerden dolayı hepinize şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Daha sonra Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Vali Vekili Tarkan Keskin, Karabük Garnizon Komutanı Kurmay Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, birlikte açılış kurdelesini kesti. Protokol, ardından 81 ile ait stantları tek tek ziyaret edip, bölgelerin kültürel özellikleri hakkında bilgiler aldı, yöresel lezzetleri tattı.

Yapılan etkinlik 3 gün sürecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri