"Karabağ'ın İadesi İçin Yaptığımız Mücadeleye Kimsenin Karışma Hakkı Yok"

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Politik Analiz ve Enformasyon Daire Başkanı Elnur Aslanov, ülkesinin işgal altındaki topraklarının iadesi için yaptığı mücadeleye kimsenin karışma hakkı bulunmadığını bildirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Politik Analiz ve Enformasyon Daire Başkanı Elnur Aslanov, ülkesinin işgal altındaki topraklarının iadesi için yaptığı mücadeleye kimsenin karışma hakkı bulunmadığını bildirdi. Geçiğimiz günlerde Rusya'nın Ermenistan'daki askeri birliğinin komutanı Andrey Ruzinski'nin Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanması muhtemel bir savaş durumunda Ermenistan'ı korumaya dair sorumluluklarının olduğuna ilişkin açıklamalarını basına değerlendiren Aslanov, işgal altındaki Azerbaycan toprakları olan Dağlık Karabağ ve 7 şehrin iadesi noktasında yapılan görüşmelerden olumlu bir sonucun çıkmaması durumunda, çözüm adına her türlü yolu denemekte özgür olduklarını bildirdi.
Ruzinski'nin açıklamalarının çelişkilerle dolu olduğunu ifade eden Aslanov '' Ruzinski açıklamasında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ üzerindeki hukuki sorumluluklarından bahsederek söz konusu toprakların zaten bize ait olduğunu da ifade etmiş oluyor. Diğer taraftan Ermenistan ile ilgili açıklamalarıyla da kendisiyle çelişiyor.''dedi. Azerbaycan'ın devlet olarak her alanda tarihin en güçlü dönemini yaşadığının altını çizen Aslanov, ülkesinin işgal altında olan topraklarının geri alınması ve hukuklarının korunması konusunda üçüncü devletlerin karışmasına müsaade etmeyeceğini bildirdi. Aslanov ''Azerbaycan kimsenin toprağını işgal etmedi. İşgale maruz kalan biziz. Savaştan dolayı 1 milyondan fazla göçmenimiz var. Barış görüşmeleri istediğimiz gibi sonuçlanmasa tabii ki problemin çözümü konusunda farklı yollar deneyebiliriz.''dedi. Ruzinski'nin açıklamalarının ancak kişisel görüşü olabileceğini bildiren Elnur Aslanov ''Devletlerin resmi tutumunu yansıtmayan açıklamaları dikkate almamakla birlikte hiç kimse bize hukuklarımızı korumada engel olamaz.'' ifadesini kullandı.
Ermenistan'ın Gümrü şehrinde bulunan Rus askeri birliklerinin Komutanı Andrey Ruzinski,Dağlık Karabağ ile ilgili askeri harekatın yeniden başlaması durumunda Ermenistan ile aralarında bulunan Kolektif Güvenlik Anlaşması uyarınca sorumlulukları olduğunu ve söz konusu sorumluluklar gereği savaşa müdahalede bulunabileceklerini bildirmişti.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri