Karabacak'ın 4. kitabı çıktı

Gazetemizin köşe yazarlarından Eğitimci-Yazar Mehmet Emin Karabacak’ın Ensar Yayınları’ndan çıkan dördüncü kitabı; “Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek” okurlarla buluştu

Okurların severek okudukları; Bayramlık İstemeyen Çocuklar (Çocukların Okul Başarısını Artırmada Anne Babalara Düşen Görevler), Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz ve Tabakları Ayırdık ve Çocuklar Söz Dinlemez Oldu (Söz Dinlemeyen Çocuklar) kitaplarından sonra yazarın son kitabı da kitapçılardaki raflarda yerini aldı. Karabacak'ın kitabında öncelikle ele aldığı iki konu var. Yazar, birinci bölümde çocuklara 'Allah'ı, ikinci bölümde ise 'Namazı' nasıl sevdirebiliriz?' konularına yer verdi. Bilinçaltının çocuk psikolojisinde daha iyi anlaşılması içinde “Şakadan Anlamayan Bilinçaltı” konu başlığı altında ele alarak kitabın başına koymuş. Yine “Çocukları Camiye Alıştırabilmek” konusunun da bir başlık altında inceleyerek kitabın sonuna koymuş.

Karabacak; çocuklara Allah ve namaz sevgisini verirken çocukların bilinçaltlarının da göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde durmuş ve zihnin yüzde 10’u bilinç, yüzde 90’ı bilinçaltından oluştuğundan ifade etmiş. Yazar; çocuklarda Allah ve namaz sevgisinin kalıcı olması içinde zihnin bu özelliğinin dikkate alınması gerektiğini üzerinde durmuş. M. Emin Karabacak; bu çalışmasında da konuları ele alırken çocukların yaşını, zekâ sevilerini, kişiliklerini ve gelişim dönemlerini göz önünde bulundurarak ele almış, ayet ve hadislerle desteklemiş. Konuların daha iyi anlaşılması içinde öğrenci-veli görüşmelerine ve yaşanmış hikâyelere de yer vermiş. Okurlar kitaba; Ensar Yayınları'nı satan bütün kitapçılarda ulaşabilecek. Online satış yapan internet sitelerinde de kitap satılıyor.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri