Karabacak: HİF, resmiyet kazandırır

Herkes İçin Futbol İl Temsilcisi İbrahim Karabacak son zamanlarda gayri resmi turnuvaların düzenlendiğini belirterek turnuva yapacak kişi ve kurumlara uyarıda bulundu
Karabacak: “Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Gelişim Direktörlüğü GRASSROOTS sistemi ile hayata geçirdiği Herkes İçin Futbol biriminin, tüm ülkede futbolu yaygınlaştırarak 7’den 77’ye yayarak her platformda (halı saha, kadınlar, çocuklar, engelliler, veteranlar) bireylerin futbol oynaması, sevmesi, centilmen seyirci ve taraftar bilincinin yükseltilmesi için bu programı tüm illerde titizlikle uygulamaktadır.
TFF herkes için futbol birimi olarak her il de HİF il ve ilçelerde de temsilcisi belirlemiş, her türlü futbol organizasyonlarının; düzenlenmesi, denetimi, takibi ve izni temsilcilik olarak yapılmasını sağlamaktadır. HİF il temsilcilikleri, şehirlerinde düzenlenen her türlü futbol etkinliği, turnuva veya yarışma vs. tertip etmek, izin vermek ve yardımcı olmak görevleri arasında olup bu tür turnuvalara; lisans, saha, hakem, sağlık raporu, sağlık-güvenlik görevlisi sağlayıp turnuvanın resmi bir organizasyon olmasını sağlamak yetkileri ve görevleri arasındadır. Konya’da son zamanlarda HİF il temsilciliğinin izni olmadan bazı şahısların özel turnuva düzenledikleri, sağlık raporu vs. almadıkları tespit edilmiştir. Sağlıksız ve uygun olmayan koşullarda düzenlenen bu turnuvaların faydadan çok zarar verdiği kanaatindeyim. Düzenleyenlerin ehliyetsiz şahıslar olduğu ve ticari amaç güderek bazı koşulları yerine getirmedikleri belirlenmiştir.
Futbol İl Temsilciliği (Amatör küme), Üniversiteler (Spor şenlikleri) ve GSİM (Okul turnuvaları) haricinde ki tüm futbol turnuvalarının (resmi kurumlar, belediyeler, özel firmalar, hastaneler, bankalar, dershaneler, halı sahalar, dernekler vs.) izne tabi olduğu ve HİF il temsilciliğinden onay alınması zorunluluğunu bildirmek isterim. Aksi olduğu takdirde; bu turnuvaların resmiyet kazanmadığını ve maddi-manevi sorumluluğun düzenleyenlere ait olduğunu özellikle belirtmek isterim. Turnuva düzenlemek isteyen tüm bu resmi ve özel kurumların HİF il temsilciliğine müracaatları halinde yardımcı olacaklarını ve turnuvanın resmi statü kazanacağını belirterek, bu etkinliklere; öncelikle sağlık raporu alınarak, ücretsiz HİF lisansı, afiş tasarımı, statü, fikstür hazırlanması, resmi hakem ataması, sağlık, güvenlik görevlisi sağlanması, saha temini, TFF Ve Konya HİF İl Temsilciliği web sitelerinden duyurulması, fotoğrafların yayınlanması ve tamamen resmiyet kazanması için kapılarımız sonuna kadar açıktır temsilcilikle irtibata geçmek ve ayrıntılı bilgi için www.konyahif.org adresini ziyaret edilebilirler” diye konuştu.
SPOR SERVİSİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri