Karaaslan: Rusya Ekonomisi Emin Ellerde, Kriz Beklemiyoruz (Özel)

Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) başkanlığına yeniden seçilen ABA GROUP Başkanı Naki Karaaslan, Rusya’nın emin ellerde yönetildiğini, yüzde 2’lerin altına inen büyüme rakamları olsa da herhangi bir kriz beklemediklerini söyledi.

Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) başkanlığına yeniden seçilen ABA GROUP Başkanı Naki Karaaslan, Rusya’nın emin ellerde yönetildiğini, yüzde 2’lerin altına inen büyüme rakamları olsa da herhangi bir kriz beklemediklerini söyledi.

RTİB 6. Olağan Genel Kurul toplantısı çerçevesinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel değerlendirmede bulunan Karaaslan, Rusya-Türkiye ticari ilişkilerinde Türkiye aleyhine olan dengenin düzeltilmesi için büyükleri Rusya’ya yatırıma çağırdı.

İkili ilişkilerde ticaretin gelişmesini önceleyen bir sisteme ihtiyaç olduğunu hatırlatan Karaaslan, “Rusya’nın Denizbank’ı satın alması ve Mersin Akkuyu nükleer santrali ile ilgili yatırımları 25 milyar dolar. Rusya-Türkiye ilişkilerinde mihenk taşı. Rusya’nın Türkiye’ye güveninin bir göstergesi. Rus şirketlerin özelleştirme ve satın almalar daha çok devam edecek…” dedi.

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ İLİŞKİLERİ POZİTİFE DÖNÜŞTÜRECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için 21-22 Kasım tarihlerinde Rusya’ya geleceğini hatırlatan Karaaslan, son dönemde Suriye başta olmak üzere dış politikada farklı yaklaşımlarla oluşan negatif havanın pozitife dönüşeceğini kaydetti.

Ziyaretin çok faydalı olmasını umduklarını ifade eden Karaaslan, “Karşılıklı yatırımların hızlandırılması gerekiyor. Hal konusunda yaşanan sorunlara takılmamak lazım. Rusya bu sistemi değiştirmek istiyor. Geçmiş yıllarla ilgili pazarlarda bir sorun vardı. Rusya Dünya Ticaret Örgütü üyesi. Sistemin beyazlaşması ile ilgili bir sorun var. Kapatılan halde Türklerin yoğun çalışması sorun oldu. Bunun da kısa sürede çözüleceğine inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ DARALMA RUSYA’YI ETKİLİYOR

Rusya ekonomisinin yıl sonunda yüzde 2’nin altında büyüyecek olması ve Ekonomi Bakanlığı’nın uzun vadeli perspektifinde büyüme rakamlarını yüzde 2,5’e çekmesini değerlendiren RTİB Başkanı, “Rusya son yıllarda üst üste çok büyümüştü. Türkiye de Rusya gibi hızlı büyüdü ve şimdi büyüme rakamlarında yavaşlama görülüyor. Ben Rusya’da bir kriz beklemiyorum. Rusya sağlam ellerde iyi yönetiliyor…” şeklinde konuştu.

RTİB’in 15 yılını doldurduğunu ve Rusya-Türkiye ticari ilişkilerinin rotasının belirlenmesinde önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Karaaslan, RTİB’in artık daha profesyonel ve kurumsal olarak yönetileceğini, Türkiye’nin lobi çalışmalarını yapmaya devam edeceklerini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri