Kara, ‘İthal buğday fiyatları etkilemez’

Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Mehmet Kara, un sanayicilerinin TMO'nun ithal buğdayı satışa çıkarmasının fiyatları etkilemeyeceğini söyledi.
Kara yaptığı açıklamada, TMO'nun stoklarında bulunan 715 bin ton ekmeklik buğdayın, 229 bin 228 tonunu satışa çıkardığını söyledi. 
TMO'nun elindeki Kazakistan, Macaristan, Rusya, AB ve Romanya ürünü buğdayların tonunu 550 ile 590 TL arasında satacağını açıkladığını belirten Kara, bu satışın un sanayicilerine yönelik olacağını bildirdi. 
TMO'nun ithal buğday satışını ''gayet düzgün'' olarak nitelendiren Kara, şunları kaydetti: 
''Yerinde bir düşünce ve yerinde bir açıklama. Un sanayicilerinin talebi üzerine TMO'nun ithal buğdayı satışa çıkarması fiyatları etkilemez. Zaten piyasadaki fiyatlar da bu şekilde. TMO, burada her şeyi düşünerek hareket etmiş. 4 ay sonra hasadın başlayacağı düşünüldüğünde tüccar ve çiftçiyi gözeterek hareket eden TMO'yu kutluyorum. Fiyatlama ve satış sistemi çok güzel planlanmış. Hem talepler karşılanıyor hem de mağduriyet önleniyor.'' 
Kara, buğdayda yapılan TMO satışının mısırda da yapılmasını beklediklerini vurgulayarak, bu konuda çalışma yapılmasını istedi. 
Türkiye'nin 4 ay sonra başlayacak hasada kadar yetecek buğdayının bulunduğunu da belirten Kara, artık ithalata ihtiyaç duyulmadığını, ülkede yeteri kadar ürün bulunduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri