Kar yağdı Konya'da hastalık yüzde 60 azaldı

Konya'da çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısı arttı. Karın ağrısı, kusma, ishal, ateş ve halsizlikle hastanelerin ilgili bölümlerine ve acillere başvuran kişi sayısında gözle görülür oranda bir artış yaşandı.

Konya'da çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısı arttı. Karın ağrısı, kusma, ishal, ateş ve halsizlikle hastanelerin ilgili bölümlerine ve acillere başvuran kişi sayısında gözle görülür oranda bir artış yaşandı. Şikayetlerin bu dönemde daha çok çocuklarda görülmesi endişeleri artırdı. Yaş gurubu olarak ise en fazla okul çağındaki çoçuklarda bu şikayetler yaygın olarak görülüyor. Doktorlar tarafından bu şikayetlerin pandemiden ziyade, yeni bir salgından kaynaklandığı belirtiliyor.

Anıt Hastanesi Acil Servis Doktoru Murat Gedik, İnfluenzanın her yıl bu dönemde arttığına dikkat çekti. Özellikle okul çağındaki çocuklarda daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Gedik, “Özellikle ilkokul çağındaki çocuklar maske ve mesafe kuralına dikkat edemediği için daha çok hastalığa yakalanıyor. Ancak hastalık ağır geçmiyor” dedi. Hastalığın viral gribal enfeksiyon şeklinde geçtiğini ifade eden Gedik, şunları söyledi: “Bulaştırıcılığı fazla. Bir haneye girince ailenin her bir bireyi hastalığa yakalanıyor. Kar yağmadan önce çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kişi sayısı çok daha fazlaydı. Kar yağdı, şikayetler azaldı. Hastaneye başvuru oranlarında yüzde 60 oranında bir düşüş oldu.”

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri