Kaplıca ve sauna terapileriyle vücut direnci artabilir

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nadir Hansu, kış aylarında soğuk algınlığı, grip, zatürre gibi hastalıklardan korunmak isteyen kişilerin, kaplıca, hamam ve saun

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nadir Hansu, kış aylarında soğuk algınlığı, grip, zatürre gibi hastalıklardan korunmak isteyen kişilerin, kaplıca, hamam ve saunalarda yapabilecekleri sıcak su terapileriyle vücut dirençlerini artırabileceklerini vurguladı.

Kaplıcalar, hamamlar veya saunalarda uygulanan sıcak buhar ve su tedavisiyle kış hastalıklarına karşı vücut direncinin artırılabileceğini vurgulayan Dr. Hansu, “Kış hastalıkları olarak bilinen grip, soğuk algınlığı, zatürre v.s. hastalıklar vücut direncimizin düştüğü anlarda vücudumuza giren mikroplar nedeniyle oluşurlar. Bu sebepten ötürü vücut direncimiz ne kadar yüksek olursa, kış hastalıklarına yakalanma riskimiz de o kadar azalır. Kaplıca, hamam ve saunalarda periyodik olarak yapılacak terapiler vücut sıcaklığımızı ve direncimizi artıracağından bu konuda fayda sağlar” diye konuştu.

Ülkemizin kaplıca bakımından zengin bir coğrafyaya ve dünyanın hiçbir milletinde bulunmayan hamam kültürüne sahip olduğunu belirten Dr. Hansu, “ Kış aylarında soğuk nedeniyle vücudumuz daha fazla enerji yakar ve yorulur. Bu yorgunluklar vücut direncimizin azalmasına sebebiyet verir ve bizi mikroplara karşı savunmasız bırakır. Bu nedenle kışın soğuğa karşı vücut direncimizi yüksek tutmamız şarttır. Bu noktada hidroterapi önemli bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Özellikle İç Anadolu bölgesinde zengin olan kaplıcalar, termal kaynaklar, hamamlar ve saunalar kullanılabilir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri