Kaplan’dan Çelik’e: Bakanların İstifa Etmesi İçin Kaç İşçinin Ölmesi Gerekir?

HDP Milletvekili Hasip Kaplan, bütçe sunumu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, "Enerji ve Çalışma Bakanının Türkiye’de istifa etmesi için kaç işçinin ölmesi gerekir, kaç ocağın sönmesi gerekir, kaç ocağın...

HDP Milletvekili Hasip Kaplan, bütçe sunumu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, "Enerji ve Çalışma Bakanının Türkiye’de istifa etmesi için kaç işçinin ölmesi gerekir, kaç ocağın sönmesi gerekir, kaç ocağın kapanması gerekir, kaç ocakta kaza olması gerekir. Bunun bir ölçüsü nedir?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Bakan Çelik’in bütçe sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi.

HDP’li Hasip Kaplan bütçe üzerine görüşlerini dile getirdi. 2010 yılında TBMM Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı maden kazaları sonrası hazırlanan raporda birçok noktanın öneri olarak dile getirildiğini kaydeden Kaplan, "Yaşam odalarını önerdik Sayın Bakan. Genel kurulda dile getirdim. Maden işçilerinin yaşam odaları. Yaşam odası denen bir olay vardır. Sığınak deniliyor bunun adına, siz yaşam odalarını gayet iyi biliyorsunuz. Manisa’da 2010 raporunda orada Soma havzasında metan konusunda tehlikeli bir durum var demişiz. Diyorsunuz ki yoktu bunlar. Biz getirdik yaşam ordasını ve diyorsunuz ki yok. Hemen oraya gittik, gözümüzle gördük, anlattık. Yaşam odasını yeni sarayın 1000 odası gibi tahayyül etmeye başladı insanlarımız. Yaşam odası metan gazı, göçük durumlarında işçilerin sığınacağı bir alan. Bunu anlatmaya çalıştık, bunu 99 gün boyunca burada anlatamadıysak biz ne yapacağız. Sığınakları, acil durumda yapılacakları raporda var. Acil sığınma odası nasıl hepsi burada var." diye konuştu.

Faruk Çelik’e son söz olarak, samimi olarak bir soru sormak istediğini belirten Kaplan, şunları ekledi: "Konuştuğumuz, görüştüğümüz ve en iyi iletişim kuran bakanlardan biri. Sayın Bakan, Enerji ve Çalışma Bakanının Türkiye’de istifa etmesi için kaç işçinin ölmesi gerekir, kaç ocağın sönmesi gerekir, kaç ocağın kapanması gerekir, kaç ocakta kaza olması gerekir. Bunun bir ölçüsü nedir? İktidarınızın bakanlara ilgili istifa konusunda ölçüsü nedir öğrenmek istiyorum. Bir daha dile getirmeyeyim. Bileyim ki 'bütün işçiler de ölse ben istifa etmem' diyen bakanların hükümeti olduğunu bileyim ve ona göre konuşurum. Ben bunun ölçüsünü istiyorum." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri