Kapitalist sistem anneyi 1 gün anıyor’

Milli İttifak partileri Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi Konya Kadın Kolları ‘Anneler Günü’ ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Zafer Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Zafer ve Büyük Birlik Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Kezban Şimşek ve partililer hazır bulundu. Milli İttifak adına açıklamayı Büyük Birlik Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Kezban Şimşek yaptı. Toplumun temelinin aile olduğunu belirten Şimşek, “Ailenin temeli ise anne olarak kadındır. Maalesef yaşadığımız vahşi kapitalist dünyada en çok ihmal edilen de yine kadındır. Kadınların hakları gasp edilmekte, bulunduğu yerde ikinci sınıf muamele görmekte, yok sayılmakta, şiddet ve ayrımcılığa maruz kalmakta, kapitalist sistem tarafından sömürülmektedir. Çağımızın mazlumları kadınlar yani annelerdir. Bir toplumda huzur ve saadetin olabilmesi, sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için toplumda anneye hak ettiği değerin verilmesiyle olur. Çünkü bir ömrün temeli anne eliyle atılır. Gelecek annelerin yetiştirdiği evlatlarla kurulur” dedi.

AİLE TAHRİP EDİLİYOR

“Şuurlu, milli ve manevi değerlere sahip çıkan ve evladına da bu şuuru aktaran bir annenin terbiyesinden geçen genç, bir millet için en büyük kıymettir” diyen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: “Önemi herkes tarafından bilinen dile getirilen anne, kapitalist dünya sistemde dertlerine çözümler bulunmak, yaraları sarılmak yerine bir günde anmakla geçiştirilir durumdadır. Batı anneler günü gibi günlerde, yeryüzünde açtığı her yarayı sanki sarmış gibi takdim etmektedir. Batı 365 günden sadece bir günü anneye ayırırken, dinimiz ‘Cenneti’ annelerin ayağının altına sermiştir. Bizlere de bu değer çerçevesinde annelerimize ‘öf’ bile demeyecek şekilde davranmamızı emretmiştir. Ülkemizde aile tahrip ediliyor. Anayasamız ailenin korunmasını devlete zorunlu bir görev olarak vermesine rağmen bu görev sürekli ihmal edilmektedir. Vahşi kapitalizm ve ırkçı emperyalizm karşısında barış, kardeşlik ve merhamet için gayrete eden, şahsiyetli, fedakâr ve cefakâr annelerin emeğiyle; Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurulacaktır.”

HALİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri