Kapılar halka açık olacak

Saadet Partisi, Selçuklu Belediye Başkan adayı Av.Mustafa Derbentli, “Her zaman halkın içinde, halka açık ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak için, vatandaşı için yaşayan ve çalışan bir yönetim anlayışıyla yola çıktık” dedi

Saadet Partisi, Selçuklu Belediye Başkan adayını düzenlediği program ile kamuoyuna tanıttı. Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığını yürüten Av. Mustafa  Derbetli Saadet Partisi'nin Selçuklu Belediye Başkan adayı oldu. Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr.Abdullah Sevim, Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Mehmet Demirel, Saadet Partisi Ahırlı Belediye Başkan Adayı Ali Sait Öge, Saadet Partisi Hüyük Belediye Başkan Adayı Teyfik küçükgünay, Saadet Partisi Konya İl Başkan Vekili Mustafa Özkan, Saadet Partisi İl Yönetim kurulu üyeleri ile Saadet Partisi Konya İlçe Başkanları ile partililer katıldı. Sinevizyon gösterimi ve protokol konuşmalarının ardından söz alan Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan adayı Av.Mustafa Derbentli, “Nüfusu 600 bine yaklaşan ve her geçen gün de artan Konya'nın en büyük ilçesi Selçuklu'da belediye gelirlerinin çoğaldığını, ancak verimli kullanılmadığını görüyoruz. Milyonlarca liranın çarçur edildiğini görüyoruz. Selçuklu'muzu yeniden Milli Görüş anlayışıyla yönetmek için azmettik. Selçuklu'da yaşayanların paralarının bilboardlara, reklamlara, çiçeğe böceğe harcamamak için yola çıktık” diye konuştu.

KELEBEĞE 70, İŞÇİYE 1 MİLYON LİRA

Bir gün yaşayan kelebeğe 70 milyon lira, müteahhit işçilerine ise 1 milyon liranın reva görüldüğünü belirten Derbentli, “Bizim belediyeciliğimizde bu 70 milyonun tamamı çalışanlarımıza ödenecek, onlara müreffeh bir hayat sunulacaktır” dedi. Derbentli, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz, bunun için yola çıktık. Kimsenin hakkını yememek, yedirmemek, şeffaf, dürüst ve doğru bir yönetim için, ulaşılamayan değil, her zaman halkın içinde, halka açık ve ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak için, vatandaşı için yaşayan ve çalışan bir yönetim anlayışıyla, zorlaştıran değil kolaylaştıran bir belediye için yola çıktık” Derbentli, başta Selçuklu olmak üzere Konya'nın tüm ilçelerini alacaklarına olan inaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

DÜNYADA MÜSLÜMAN KANI AKIYOR

Saadet Partisi GİK Üyesi Dr. Abdullah Sevim ise Saadet Partisi'nin siyaseti gaye değil, vasıta olarak kabul edip, insanların dünya ve ahiret saadetini kazanması için çalıştığını, bütün işerini 'De ki, benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan, eşi ve ortağı olmayan Allah içindir' ayetindeki manaya uygun olarak yaptığını ifade etti. 43 yıl önce, yola 'önce ahlak ve maneviyat' diyerek çıktıklarını belirten Sevim, “Bugün hala aynı kararlılıktayız. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki bir insanın hem kendisine hem de bütün insanlığa faydalı olması için tek şart o insanın ahlaklı olması ve manevi duygularla bezenmiş olmasıdır. Ahirete inanmayan, öldükten sonra dirileceğine inanmayan insan, hem kendisi hem de diğer insanlar için büyük bir tehlikedir. Bugün dünyadaki kan gölü bunu doğrulamaktadır. Bütün dünyada oluk oluk insan kanı akıyor. Bu akan kanların büyük çoğunluğu Müslümanların kanıdır. Afganistan, Irak, Çenenistan, Pakistan işgal altındadır, Suriye, Libya, Mısır elimizden kayıyor, halkı Müslüman olan ülkeler şu anda İslam'sız, İslam'dan bihaber bir durumda” dedi.

Ülkemizdeki ahlak ve maneviyat konusunda vurdumduymazlığın sonucu olarak şu anda gençliğin adım adım felakete sürüklendiğini belirten Sevim, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yapılan anketlerde sigara içen gençliğimizin oranı yüzde 50, alkol kullanan gençlerimizin oranı yüzde 30, uyuşturucu müptelası olmuş gençlerin oranı ise yüzde 10'lara çıkmış. Zina, hükümetimiz tarafından suç olmaktan çıkarılmıştır. Ülkemizde her geçen gün zina biraz daha normalleşmektedir.  Gençlerimiz fuhuş batağına sürükleniyor, bu büyük bir felakettir. Bizler, materyalist bir anlayışla her yolu meşru görerek, bazıları gibi çalışma yapamayız. Bizde ölçü, Allah'ın rızasıdır. İktidar bizim için gaye değil vasıtadır. Neyin vasıtası? Allah'ın dinine hizmetin vasıtası.”

YATIRIMIN İKİ KATI FAİZE GİDİYOR

Milli Görüş harekatının  43 yıl önce 'herkes için refah' sloganı ile yola çıktığını belirten Sevim, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Şu an asgari ücret zulümdür, emekli maaşları zulümdür. Sendika temsilcileri ve bakan  günlerce oturuyor, asgari ücrete 10 lira mı zam verelim 12 lira mı zam verelim diye konuşuyor. Bundan başka bir şey de konuşamazlar, neden? çünkü bunlar vesayet rejimine talip olmuş olan insanlardır. Fazla ücret vermeyeceksiniz, ülkenin bağımsızlığına katkıda bulunan yatırımlarda bulunmayacaksınız şartlarıyla onları o koltuklara oturtuyorlar. Bizler Milli Görüş belediyelerinde ve Hocamızın 11 aylık hükümeti döneminde herkese refah nasıl sağlanır sorusunun cevabını uygulayarak ispat ettik. Bunu borç almadan, kendi kaynaklarımızla yaptık. Şu an bakıyoruz 450 milyar liralık bütçenin 53 milyar lirası faiz, 22 milyar lirası yatırım. Bunun anlamı sağda solda reklamlar yapılarak açılan yollar, tüneller ve diğer yatırımların maliyeti 22 milyar, faiz lobisine her yıl aktarılan faiz miktarı ise 53 milyar liradır. Utanmadan bizim borcumuz yok diyorlar. Nasıl iş bu? Borcun yok ama faiz ödüyorsun.

Biz yine 43 yıl önce şunu söyledik, 'hızlı ve yaygın kalkınma'. Rahmetli hocamız hazırladığı projelerle koalisyon ortağı olduğu dönemlerde şehirlere fabrikalar kurdurmuştu. Şimdi fabrika mı yapılıyor? Hayır, nüfüs yoğunluğu zaten aşırı derecede fazla olan İstanbul'a yeni yerleşim yerleri açacağım, daha fazla sorunla boğuşacaksınız diyor. Sanayi yatırımları yok, hep tüketiyoruz. Kullandığımız telefon, araba, uçak, ilaçlar hep yabancıların. Biz nasıl bağımsız bir ülkeyiz? Başbakan'ın 15-20 tesis açtığı haberlerini görüyoruz, açılan tesislerden bize bir tane tesis gösterin ki bu ülkenin bağımsızlığına hizmet etsin. Maalesef bir tane bile yok.”  Program Selçuklu Belediye Başkan Adayı Mustafa Derbentli ve diğer adayların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri