Kapıdan satış uyarısı

Karaman Tüketici Koruma Derneği Başkanı Musa Akkafa, kapıdan satış yapan pazarlamacılarda dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Akkafa, yaptığı yazılı açıklamada, tüketicileri kapıdan yapılan satışlar konusunda uyararak, öncelikle kapıdan satış yapan şirketin kapıdan satış yetki belgesinin olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini bildirdi. 
Kapıdan satışlarda hediyelere kanılmaması ve sözleşmenin dikkatlice okunması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
''Tüketici bir malı veya hizmeti teslim aldığı veya satış sözleşmesini imzaladığı günden itibaren 7 gün içerisinde alışverişten vazgeçme hakkına sahiptir. Tüketici kapıdan satışlarda bu 7 günlük süresi içerisinde malı veya hizmeti kabul etmek yada hiçbir neden göstermeden reddetmekte serbesttir. Eğer alışveriş neticesinde sözleşme imzalanacak olursa, ödeme yapılacak firma isminin imzalanacak senet üzerinde alacaklı kısmında açıkça yazılı olmasına dikkat etmelidir. Tüketici malın alış tarihini, kendi ismini ve imzasını sözleşmeye kendi el yazısı ile yazmalı ve imzalamalıdır. Sözleşme dikkatli bir şekilde okunmalıdır.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri