Kapadokya Bayram'a Dolu Giriyor

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinde yüzde 80’ler dolayında olan Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının, bayram öncesine kadar yüzde 90’lar seviyesine ulaşmasının beklendiğini...

Kapadokya Turistik İşletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya bölgesinde yüzde 80’ler dolayında olan Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının, bayram öncesine kadar yüzde 90’lar seviyesine ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Kapadokya bölgesi; peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yer altı kentleri ile kültürel turizmin tüm aktivitelerinin gerçekleştirildiği dünyanın ender coğrafyalarından birine sahip bulunuyor. Kozaklı ilçesindeki termal ve sağlık turizminin de artış gösterdiği, butik otellerin de katkısıyla 28 bini aşan yatak kapasitesine sahip konaklama tesislere sahip bölgede, Kurban Bayramı süresince yerli turist grupları için özel turlar düzenleniyor.

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Çavuşin, Zelve-Paşabağları, Zelve Örenyeri, Devrent Vadisi, Ürgüp, Mustafapaşa, Ortahisar, Uçhisar, Kaymaklı, Özkonak ve Derinkuyu gibi önemli merkezlerde yoğunlaşan kültür turları, havanın durumuna göre gün batımının en iyi izlendiği merkez olarak bilinen Ortahisar’ın Kızılçukur Vadisi’nde gün batımının izlenmesi ile sona eriyor. Bölgede isteyen turist grupları için de Avanos, Ürgüp ve Uçhisar gibi turistik merkezlerde özel Türk geceleri düzenleniyor. Gecede, Türkiye’nin değişik bölgelerine ait halk oyunları, profesyonel ekipler tarafından izleyenlere sunuluyor.

Sıcak hava balon turları ile son yıllarda ünlenen bölgede, sabahın ilk ışınları ile başlayan gökyüzünden Kapadokya’nın seyri 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişiyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri