KAP yarışları başladı

Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 420 sporcunun yarıştığı şampiyonaya 44 kulüp katıldı. 9 kategoride yarışmaların olacağı şampiyonada sporcular bir turda ortalama 12 kilometre yol yapacaklar

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 'KAP Mersin Yol Yarışları' Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağı başladı. 17. Akdeniz Oyunları'na hazırlık amacı ile Alanya'da yapılması planlanan şampiyonanın ilk ayağı Mersin'de yapılıyor. 420 sporcunun yarışacağı şampiyonaya 44 kulüp katıldı. 9 kategoride yarışmaların olacağı şampiyonada sporcular bir turda ortalama 12 kilometre yol yapacaklar. Bugün 3 kategoride yarışmanın yapılacağı şampiyona yarın ve pazar günü yapılacak yarışmalar ile devam edecek. Şampiyonanın ilk yarışı 'Büyük Erkekler' ile başladı. Adnan Menderes Bulvarı Babil Kavşağı'nda başlayan yarışmaya 67 sporcu katıldı. Sporcular Adnan Menderes Bulvarı Babil Kavşağı ile Meteoroloji Kavşağı arasında 10 tur atarak ortalama 122 kilometre yol yaptılar. Kıyasıya geçen yarışmaları Mersinlilerde kaldırımlarda heyecanlı gözlerle izledi. Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Bisiklet Federasyonu MHK Başkanı Şükrü Aydın, bu yarışların Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler arası Puanlı Yol Bisiklet Yarışlarının ilk ayağı olduğunu ifade ederek, "Bu 6 ayaktan ibaret. Bu yarışmalarda puan alan sporcular toplam puan üzerinden Türkiye birincisi oluyor. Akdeniz Oyunları hazırlıkları amacıyla Alanya'da yapılması planlanan ilk ayak yarışı Mersin'e alındı. Yarışımıza 420 sporcu katıldı. 44 kulüp var. Yıldız-A, Yıldız-B, Genç Bayan, Yıldız Bayan, Büyük Erkekler, Genç Erkekler, Master Erkekler-A, Master Erkekler-B kategorileri olmak üzere 9 kategoride yarışmalar olacak. Sezonun son yarışı Alanya'da Ekim ayı sonunda yapılacak" dedi.

Konya'lı pedallar iddialı
'KAP Mersin Yol Yarışları' na katılan Konya İl Özel İdarespor ve Gençlikspor'un pedalları yarışlardan derecelerle dönmek istiyor. Antrenör Ayhan Aytekin eşliğinde yarışlara katılan Sabri Yıldırım, Cebrail Şeker, Vedat Koç, Sedat Koç ve Mücahit Kürşat Okka’dan oluşan ekip iyi puanlarla dönmek istiyor.  Konya’nın bisiklet branşında kendini uluslar arası platformlarda da ispatlama hususunda kulüp olarak katkıda bulunmaktan gurur duyacaklarını dile getiren Eşgin, “Şampiyon takımımızdan bu yıl yükseldiği gençler kategorisinde de şampiyonluğunu perçinlemesini bekliyorum. 2013 yılının ilk yarışı olan KAP Sezon Açılış Yol Yarışlarına sıkı bir şekilde hazırlandık. Başarılarını ispatlayan bisikletçilerimiz, bu yıl yükseldikleri gençler kategorisinde de şampiyonluğu kimseye kaptırmayacaktır. Bu azmin Konya’ya ve uluslar arası yarışlarda Türkiye’ye üstün başarılar getirmesini ümit ediyorum” diye konuştu. Gençlikspor Kulübü sezonun ilk yarışına İdareci Ömer Faruk Meydan ve Antrenör Süleyman Coşar nezaretinde büyük bayanlarda 4, genç bayanlarda 1, yıldız erkekler A kategorisinde 4, B kategorisinde ise 6 sporcu ile yarışmaya katılıyor.Gelibolu Spor kulübünden transfer edilen 2010 Türkiye Şampiyonu Ebru Doğan ile Kocaeli Brisa (Lassa) Spor Kulübünden gelen 2012 Türkiye genç bayan genel klasman birincisi Beste Nur Keleş ile bisiklet takımını güçlendiren Gençlikspor Kulübü Başkanı Bekir Sami Kağıtçı Mersin'de devam eden yarışlardan Konya'ya madalya ile döneceklerini ifade etti.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri