Kantincilere domuz gribi eğitimi verildi

Konya Kantinciler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği eğitim seminerinde dernek üyesi kantincilere son dönemin en yaygın hastalığı olan domuz gribi ile ilgili bilgi verdi.
Konya Kantinciler Derneği Başkanı Ethem Tartan, kantinci esnafının işinin çocuklarla olduğunu dile getirerek, domuz gribine karşı kantincilerin de bilgi sahibi olması ve bu virüsün yayılmasını önlemeye yönelik tedbirleri alması gerektiğini belirtti. Domuz gribinin eğitim kurumlarında yayılmasını engellemeye yönelik olarak yapılan dezenfekte çalışmalarının ardından bu hijyenin sürekliliğini sağlamak için kantincilerin de bulundukları çevrede temizliğe önem vermesi gerektiğini belirten Ethem Tartan, “Domuz gribi virüsünün ne kadar sinsi ve etkili bir virüs olduğunu Türkiye genelinde ölümle sonuçlanan vakalardan öğrenmiş bulunmaktayız. Böylesine önemli bir konuda biz de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını düşünmeli ve hem kendimizi, hem de çocuklarımızı oluşabilecek herhangi bir virüs tehdidinden korumak için gerekli tedbirleri almalıyız. Bu tedbirlerin başında ise temizlik gelmektedir” dedi.

Domuz gribi hastalığının belirtileri ve nasıl yayıldığı ile ilgili de bilgiler veren Tartan, “Uzmanlar insandan insana bulaşabilen bu virüsün tokalaşma, öpüşme gibi yakın temasla geçebileceğini söylüyor. Bunun için uzaktan selamlaşmakla yetinmeliyiz. Ellerimizi sık aralıklarla, bol su ve sabunla yıkamalıyız” dedi.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri