Kanserle Mücadele Eden Kardeşine Destek İçin Mekke'ye Yürüyor

Avusturya’da yaşayan 3 çocuk babası Thair Abud(49), meme kanserine yakalanan kız kardeşi Zaussen Rübeling'e (50) moral vermek için 8 bin 150 kilometrelik Mekke yolculuğuna başladı. Abud, amacının kanser hastalığını yenmek üzere olan kız...

Avusturya’da yaşayan 3 çocuk babası Thair Abud(49), meme kanserine yakalanan kız kardeşi Zaussen Rübeling'e (50) moral vermek için 8 bin 150 kilometrelik Mekke yolculuğuna başladı. Abud, amacının kanser hastalığını yenmek üzere olan kız kardeşine moral vermek olduğunu söyledi.

Avusturya’da Iraklı baba ve Alman asıllı annenin çocukları olduğunu belirten Thair Abud, abla Zaussen Rübeling ile birbirlerine çok bağlı olduklarını ifade etti. Almanya’da yaşayan ablasının 2 yıl önce meme kanserine yakalanması üzerine ‘kız kardeşim için ne yapabilirim’ diye düşündüğünü anlatan mühendis Abud, ilk kez Avusturya’dan İspanya’ya yürüyüş gerçekleştirdiğini kaydetti. İspanya’ya ulaştığında kendi kendine ‘eğer kardeşim iyileşirse Mekke’ye yürüyüp umre yapacağım’ sözünü verdiğini dile getiren Abud, ablası Rübeling’in iyileşmeye başlaması üzerine 25 Temmuz 2014 tarihinde Avusturya’nın Graz kentinden yürüyüşüne başladığını, Balkan ülkeleri üzerinden Türkiye’ye ulaşarak, Zonguldak’a geldiğini söyledi.

Zonguldak'ta bir otelde konaklayan Abud, otel görevlisi aracılığı ile gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı. Abud, "Avusturya’dan yürüyüşe 80 gün önce başladım. Şu an 2 bin 500 kilometrelik yolu yürüyerek Zonguldak’a geldim. Buradan Trabzon üzerinden yoluma devam edeceğim. Ve 12 ülkeyi aşarak Mekke’de umre yaptıktan sonra uçakla ülkeme döneceğim." dedi.

Thair Abud, gazetecilerin ‘Neden Mekke?’ diye sorusu üzerine şunları söyledi: "Müslüman olduğum için Mekke’yi tercih ettim. Eğer kız kardeşim ölmez iyileşirse Mekke’ye gideceğim diye kendi kendime söz vermiştim. 2015 yılı Nisan ayında yürüyüşümü tamamlamayı planlıyorum. Her gittiğim yerden çektiğim fotoğraf ve videoları kendi oluşturduğum www.ontheway.today isimli bloğa koyuyor ve beni takip etmelerini istiyorum. Kız kardeşimle her gün görüşüyoruz ve o paylaştığım resimlerime bakarak ağrılarını unuttuğunu düşünüyorum. Benimle meşgul olmak ona iyi geliyor diye düşünüyorum. Çocukken herhangi birimiz bir hata yaptığında, anne ve babamız tarafından sorgulanırken birbirlerimizi suçlamak yerine yan yana durup beraber yaptık diye suçu üstümüze alırdık. Birbirimize hep destek olduk. Eğer ben hasta olsaydım, o da aynı şeyi benim için yapardı."

Yol boyunca yaklaşık 40 bin Euroluk harcama çıkacağını ifade eden Abud, Bulgaristan’a kadar olan yolculuğunu sponsorlarla karşıladığını belirtti. Bazı masrafları kendisinin karşıladığını anlatan Abud, kendisine destek olmak isteyen insanların web adresi üzerinden kendisiyle irtibata geçebileceğini sözlerine ekledi.

Abud, şunları söyledi: "Buradan Trabzon, Batum üzerinden İran'a geçeceğim. Tebriz’den sonra Kuveyt’e, oradan da Mekke’ye giderek umre yapacağım. Yol boyunca karşılaştığım bütün insanlara dua edeceğim. Yolda karşılaştığım insanlar ‘bizim için de dua et’ diyor. İnsanlar resimlerini verip oğulları ve kızları için Mekke’de dua etmemi istiyorlar. İnşallah bütün insanlara dua edeceğim. Sözümü tutacağım."

Thair Abud, Zonguldak'tan Bartın’a ulaşmak üzere yola koyuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri