'Kanser Sayısı Arttı' Dediği İçin Açığa Alınan Doktor, Görevine İade Edildi

Trakya Bölgesi’nde her türlü kanser çeşidinin arttığını söylediği gerekçesiyle görevden alınan İç Hastalıklar ve Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Dilek Tucer, görevine iade edildi.Geçtiğimiz hafta Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından...

Trakya Bölgesi’nde her türlü kanser çeşidinin arttığını söylediği gerekçesiyle görevden alınan İç Hastalıklar ve Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Dilek Tucer, görevine iade edildi.

Geçtiğimiz hafta Edirne Kamu Hastaneleri Birliği tarafından düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında konuşan Edirne Devlet Hastanesi’nin tek Gastroenteroloji Uzmanı olan Dilek Tucer, Trakya Bölgesi’nde Ergene gibi bir sorunun olduğuna dikkat çekmişti.

Ergene sorunun sadece otlar açısından değil diğer yenilen ürünlere büyük bir kanserojen etkisinin bulunduğuna işaret eden Tucer, “Bu Trakya için çok önemli bir sorun. Biz bu Ergene’nin etkilerini nasıl önleyeceğiz bilmiyorum açıkçası. Ergene’yi özellikle söylüyorum. Çünkü biz organik tarıma yönelmeye başladık. Gastroenterolojik açıdan Trakya Bölgesi’nde kolon ve mide kanseri özellikle son yıllarda çok artmış durumda. Gözümüzle de görüyoruz ortalama günde 20 endoskopiden hafta 100 endoskopi yapsanız 5 tanesine kanser tanısı koymak özellikle de genç yaşlara indirgenerek, bu çok yüksek bir rakam. Pratik hayatta gördüğümüz kadarıyla Trakya’da her türlü kanser çeşidi çok yoğun arttı.” açıklamasında bulunmuştu.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI

Bu açıklama üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından doktor hakkında soruşturma açıldı. “Kendi uzmanlık alanı dışında toplumda infiale yolacak biçimde gıda sektörü ve halk sağlığı alanında basına bilgi ve demeç verdiği, yetki alanı dışındaki idare ve siyasi makamların görev alanına müdahale ederek toplumu yanlış yönlendirdiği ve bu konuda hiçbir bilimsel veriler olmadan açıklamalarda bulunarak bir hekim sıfatına uygun düşmeyen tavır ve davranış sergilemesi” gerekçesiyle görevden alındı.

Konuyla ilgili olarak görevlendirilen bakanlık müfettişleri çalışmalarını tamamladı.

Hizmetlerine devam etmesine bir engel olmadığı değerlendiren doktor valilik tarafından görevine iade edildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, şu anda doktor hakkında yapılan disiplin soruşturmasının tamamlandığını söyledi.

Dün akşam itibariyle soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte bugün 11:30 itibariyle kendisini göreve iade ettiğini belirten Şahin, “Şu anda doktorumuz görevin başında olduğunu sizlere ileteyim. Hasta kabulüne başladı. Onun yerine görevlendirilen Doktor Edirne’de görev yaptı. Yapmış olması lazım. Belki bugün bu doktor göreve başladığı için gelmemiş olabilir. Bu konuda bir aksaklık olmadı. Oradaki muayene yönünden ciddi bir aksaklık meydana gelmedi.” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu, yapılan yanlıştan dönülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bütün doktor arkadaşlarının yanında olduklarını söyleyen Tanrıkulu, “Onlarla dayanışma içindeyiz. Hekimler mesleklerinin gereğini yerine getirmekten dolayı asla bu şekilde veya başka şekillerde baskı ve cezalara uğramamalıdır. Bilim insanları özgürce fikirlerini açıklayabilmeliler. Halkın sağlığını korumak ve uyarılarda bulunmak hekimlerin en önemli görevlerinden birisidir. Meslektaşlarımızın özlük ve halkın sağlığının korunması için gerekli tüm mücadeleyi yapacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri