Kanser hastası eşi ve çocuğuna salep satarak bakmaya çalışıyor

Son 30 yılın en soğuk günlerini yaşayan Seydişehirde 54 yaşındaki Kadir Çınar, el arabasında seyyar olarak salep satıp, kanser hastası olan eşi ve çocuğuna bakmaya çalışıyor

Son 30 yılın en soğuk günlerini yaşayan Seydişehir’de 54 yaşındaki Kadir Çınar, el arabasında seyyar olarak salep satıp, kanser hastası olan eşi ve çocuğuna bakmaya çalışıyor. Kadir Çınar, önceden hurdacılık yaptığını, hurdacılık mesleğini bırakmadan önce hurdadan satın aldığı aracı ekmek kapısı haline getirdiğini belirtiyor. Kanser hastası olan eşine ve 4 çocuğuna bu şekilde bakmaya çalışan Kadir Çınar, “Burada salep satarak uzun yıllardır kanser tedavisi gören 19 yaşındaki üniversite öğrencisi kızıma bağlanan makinenin borcunu öderken, bir yandan da tedavi gören eşimin masraflarını karşılamaya çalışıyorum. Perşembe günleri ilçe pazarında, diğer günler ise şehrin çeşitli noktalarında salep satışını sürdürüyorum” dedi.

Eşinin evde hazırladığı salebi sabah erkenden çıkıp sattığını dile getiren Kadir Çınar, “Eşimin yaptığı salebin, yüzde 100 sütten, bal, tarçın ve nişasta kullanılarak yapıldığı için özel bir lezzeti var. El arabasına yerleştirdiğim semaver sayesinde sütün sürekli sıcak kalmasını sağlıyorum. Talebe göre ise çikolatalı salep yapmayı düşünüyorum. Seydişehir’in tek salepçisi olarak vatandaşlara salebi sevdirmeye çalışıyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri