Kanser hastalarına umut olun

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şubesi, Umut Evinde kalan kanser hastalarının yararına kermes düzenledi
Nalçacı Caddesi Perşembe Pazarı girişindeki gıda ve giyecek kermesine gelen AKP Konya Milletvekili ve 24. Dönem Milletvekili Adayı Hüsnü Tuna, iki hafta önce doğan yeğenine kermesten giyim eşyaları satın aldı. Amacının kanser hastalarına minik umutlar verebilmek, onları hayata bağlamak için açılmış olan kermese katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Hüsnü Tuna, “Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedik. Bir taraftan kanser hastalarına ufak bir yardımda bulunmanın mutluluğunu, diğer taraftan da yeni doğan yeğenime el emeğiyle yapılmış bir ürünü satın almanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah hastalarımıza acil şifalar versin” dedi.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Genel Sekreteri Şükrü Uyar ise derneklerinin kuruluş amacını anlattı. Derneğin amacının kanser hastalığıyla savaşmak, kanseri araştırmak ve kansere karşı umut çalışmaları yapmak olduğunu söyleyen Şükrü Uyar, “Bu kapsamda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından 42 daire bize tahsis edildi. Bu daireleri hasta ve hasta yakınlarının kalacağı şekilde düzenledik. Etraftan gelen fakir hastalar burada kalıyor. Hastanelerde tedavi gören kanser hastaları doktorlar tarafından bize yönlendiriliyor. Biz de onları umut evinde misafir ediyoruz. Dileyen bağış yapıyor, parası olmayandan hiçbir ücret talep edilmiyor. Dernek olarak amacımız kanser hastalarının umutlarını yitirmelerini engellemek, yiten umutların tekrar yeşermesi için bir vesile olmak. Belediyemizin katkısı olmasaydı bu şekilde faal çalışamazdık” diye konuştu. Açılan kermes hakkında da bilgi veren Şükrü Uyar, hastalara minik umutlar olsun diye bu kermesi düzenlediklerini bildirdi. Uyar, 17 Mayıs Salı gününe kadar açık olan kermeslerine tüm Konya halkını davet etti.
RASİM ATALAY
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri