‘Kanser hakkında bilinçlenmeliyiz’

Saadet Partisi Konya Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadın Hastalıkları ve Kanserle Mücadele’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ünzile Girişgin, “Kanser hakkında etkili tedavi için kan
KANSERİN ACISINI BİLİYORUM

Kültürel faaliyetler konusunda yaptığı çalışmalara ara vermeden devam eden Saadet Partisi İl Kadın Kolları bu kez, ‘Kanserle mücadele’ konulu konferans düzenledi. Alaaddin Düğün Salonu’nda çok sayıda davetlinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak katılan Kadın Hastalıkları ve Doğumu Uzmanı Dr. Ünzile Girişgin, kanserinin teşhisi ve tedavisi konusunda geniş bir sunum yaptı. Programın açılışında konuşan Saadet Partisi (SP) İl Kadın Kolları Başkanı Mahmure Boyalı, ablasının da aynı kansere yakalandığını ve 4 ay önce vefat ettiğini söyledi. Kanserin hem hastalığa yakalanan kişi hem de çevresi için çok acı verici olduğunu belirten Boyalı, kanser hakkında halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu hastalığı ilk anladığınız andan itibaren öncelikle tedavisi ile ilgili uzmanlara başvurmak gerekiyor. Akabinde hastaya kanseri çok fazla hatırlatmadan iyi zaman geçirmesi için çalışmak gerekiyor. Benim ablam da aynı hastalık yüzünden vefat etti. Bu hastalığın ne kadar elim verici olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle bu konferansın oldukça faydalı geçeceğine inanıyorum” dedi.
SAKIN OKUMAYIN CISS…

Dr. Ünzile Girişgin, seminer öncesi kanser ile ilgili konuların yer aldığı ‘Sakın okumayın cıs’ isimli kitabının tanıtımını yaptı. Girişgin, toplumumuzda cinsellikle ilgili bilgilerin yeterince verilemediğine vurgu yaparak, “Önümüzdeki günlerde baskısı tamamlanacak kitapta gerek kadınlarımızın ve gençlerimizin kanser konusunda bilmeleri gereken tüm bilgiler var. Kanser ve kadın hastalıkları konusunda toplumumuz mutlaka bilinçlenmeli. Gençlerimize hadis, fıkıh ve Kur’an-ı Kerim konusunda verilen bilgilerin yanı sıra mutlaka bu tür bilgilerde verilmesi gerekir” diye konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri