Kanlı Düğün Baskınında Ölen Baba Oğul Yan Yana Defnedildi

Balıkesir’deki kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden damat ve babası, memleketleri olan Aydın’ın Çine ilçesi Bölüntü Mahallesi’nde yan yana toprağa verildi.Karesi ilçesinde önceki gece yaşanan olayda 10 V 8767 plakalı otomobiliyle...

Balıkesir’deki kanlı düğün baskınında hayatını kaybeden damat ve babası, memleketleri olan Aydın’ın Çine ilçesi Bölüntü Mahallesi’nde yan yana toprağa verildi.

Karesi ilçesinde önceki gece yaşanan olayda 10 V 8767 plakalı otomobiliyle kına gecesi yapılan düğün salonunu basan gelinin dayısı Mehmet Fatih Ç. dehşet saçtı. Gelin Gülden Aykurt ile damat Aytekin Vay akrabalarıyla eğlenmeye devam ettiği sırada pompalı tüfekle rastgele ateş eden zanlının silahında çıkan kurşunlar damat Vay, damadın babası Nevzat Vay, annesi Aliye Vay, kardeşleri Gültekin Vay ve Murat Vay ile Fatma Uydaş, Aslı Gümüş ve Cemil Can Aslan’a isabet etti. Ağır yaralanan baba Vay (65) hastaneye götürülürken, damat Vay (27) ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Adli makamlara sevk edilen zanlı Mehmet Fatih Ç. tutuklandı.

Hayatını kaybeden Aytekin Vay ve Nevzat Vay’ın cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak, Çine ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Bölüntü Mahallesi’ne götürüldü. Balıkesir’de tedavileri devam eden anne Aliye Vay ile kardeşleri Gültekin Vay ve Murat Vay cenaze törenine katılamadı. Baba ve oğlunun cenazeleri, helâllik alınması için önce evlerine götürüldü. Babası ve kardeşinin tabutlarına sarılan kadının feryatları yürekleri dağladı. Askere giderken boynuna bağlanan ay yıldızlı yazmanın örtüldüğü tabutla taşınan oğul ve babası köy mezarlığına götürüldü. İkisi için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve büyük bir kalabalık katıldı. Baba ve oğlunun cenazeleri, köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

ÜÇ YILDIR DÜĞÜN İÇİN BEKLİYORLARDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sektöründe çalışırken altı yıl önce Gülden Aykurt ile tanışan Aytekin Vay’ın, üç yıl önce nişanlanarak düğün hazırlıklarına başladığı öğrenildi. Üç ay önce işinden ayrılan Vay’ın, yaşamayı düşündüğü Balıkesir’de iş bularak çalışmaya başladığı belirtildi. Acı haberi alan Bodrum’daki iş arkadaşları da cenaze törenine katıldı. Oldukça üzgün olan arkadaşları, Vay’ın nişanında çekilen fotoğrafını taşıdı.

KURUSIKI SANMIŞLAR

Olay yaşandığı sırada salonda bulunan Nevzat Vay’ın dayısının oğlu Mehmet Direk, kendisinin de ölümden döndüğünü belirterek, “Düğün devam ederken yöresel oyunumuz olan Aydın zeybeğini oynuyorduk. Bir anda silah sesini duyduk. Bizim buralarda bu oyun oynanırken silah atılması âdet olduğu için önce kurusıkı tabanca zannedip aldırış etmedik ancak Nevzat yere yığılınca silahın gerçek olduğunu ve silahı ateşleyen kişinin niyetinin farklı olduğunu anladık. Benden çok daha ağır, 80-100 kiloluk bir adamdı. Engellemek için üzerine atladım. Bir süre yerde boğuştuk. O silahını ateşlemeye devam etti. Silah tutukluk yapmasaydı belki ben de şu an ölmüş olabilirdim.” diye konuştu.

Yeğenin üç yıldır düğün hazırlığı yaptığını ifade eden amca Yaşar Vay da, “Telefonla görüşüp tanışmışlar. Üç yıldır düğünü bekliyorlardı. Düğün yapmak için Balıkesir’e gittiler. Şimdi oradan iki adamın cesedi geldi. Neden olduğunu bir türlü anlayamadık. Suçlunun cezasını çekmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri