Kandiller bizlere tefekkür vesilesi

Berat Kandili dolayısıyla Milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri tebrik mesajları yayımladı. Kandil mesajlarının ortak noktası ise kardeşlik oldu

Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, kandil münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Baloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ramazanın müjdecisi. Şaban ayının yarısı gecesidir, borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma, günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Beraat Kandilini de vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşının durmasına, maddî ve manevî hayırlara-bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, mevlamız günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini dilerim.”

BAŞKAN TORU VATANDAŞI CAMİYE DAVET ETTİ

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bugün idrak edeceğimiz Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin kandilini tebrik etti. Başkan Toru, Çarşamba günü Kapu Camii’nde düzenleyecekleri Berat Kandili Özel Programı’na da tüm vatandaşları davet etti. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle: “İslam alemi olarak Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandiline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Berat Kandili münasebetiyle Kapu Camii’nde yarın akşam namazını müteakip başlayacak ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek kandil özel programına da tüm vatandaşlarımız davetlidir. Meram Müftümüz Sayın Sabri Kütükçü’nün sohbet ve dua edeceği programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle geceyi dolu dolu geçireceğiz. Program sonunda da belediyemiz tarafından çeşitli ikramlar yapılacak. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Berat Kandilini tebrik eder, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim.”

ALTAY: BERAT KURTULUŞ GECESİDİR

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Altay, Berat, günahların bağışlanması için bir fırsat ve kurtuluş gecesidir” dedi. Ramazan ayının habercisi, Yüce Allah’ın engin af, mağfiret ve rahmetiyle dolu mübarek Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelen bu değerli gece aynı zamanda bir fırsattır. Bu yüzden “Kurtuluş Gecesi’ anlamına gelen Berat Gecesini manevi iklimine uygun şekilde geçirmeli ve geçmişteki hatalarımız için bağışlanma dilemeliyiz. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir” açıklamalarında bulundu. Her önemli gün ve geceyi iyilik ve güzellikleri yerine getirmek için bir fırsat kabul etmeliyiz diyen Başkan Altay, “Tüm hemşehrilerimizin yardıma muhtaçlara el uzatmak, fakiri doyurmak, güçsüzü kollamak için bu geceyi vesile kabul edeceğine inanıyorum diyen Altay,“ Birlikte kutlayacağımız Berat Kandilinin hepimiz için hayırlar getirmesi temennisi ile hemşehrilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

MUSA ARAT’TAN BERAT KANDİLİ MESAJI

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Arat, mesajında, Berat Kandili’nin kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları bitirme, kin, nefret ve intikam duygularının geride bırakıldığı gün olarak nitelendirdi. İl Başkanı Musa Arat, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu özel günlerin her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten geri durmayı öğretir. Hızla akıp giden bir ömür içerisinde böylesine mübarek bir geceye bizleri bir kez daha eriştirip güzel bir fırsat bahşettiği için Cenabı-ı Hakk'a ne kadar şükretsek azdır. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması dileğiyle, İslam aleminin, ülkemizin ve tüm Konyalı hemşehrilerimizin Berat Kandili'ni kutluyorum.”

ABDULKADİR ÖZÖĞÜR MESAJ YAYIMLADI

Ak Parti Meram İlçe Başkanı  Abdulkadir Özöğür, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında şunları kaydetti: ''Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan gecelerdir. Bu itibarla tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

HAMDİ BUĞUR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri