Kanarya’ya gözdağı

Konyaspor’da, Fenerbahçe maçı için geri sayım başladı. Pazartesi akşamı, 8. haftanın kapanış maçında şampiyon adayı Fenerbahçe’yi konuk edecek olan yeşil-beyazlı takımda parola: 3 puan olarak belirlendi.
Konyaspor’da Fenerbahçe hazırlıkları yoğun bir şekilde sürüyor. Kartal’da, önceki akşam saatlerinde yapılan antrenmana Ülkelerinin milli takımlardan dönen Mahamoudou Kere ve Borek Dockal’da katılırken, Kere takımla birlikte, Dockal ve Murat Tosun ise takımdan ayrı çalıştı. İran’dan önceki akşam uçakla dönen Bassim Abbas ise bu çalışmada yer alamadı.  Çalışmaya ayrıca, izinli olan İbrahim Ege katılmazken, bir haftadır sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı düz koşular yapan Ali Dere ise önceki akşamki antrenmanda takıma katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, kaleciler Gökhan, Orkun ve Ercüment’in koruduğu kalelerde yapılan gol çalışması ile devam etti. Antrenman çift kale maç, şut çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi. Çalışmada tüm futbolcular istekli bir görüntü verirken, teknik direktör Ziya Doğan da futbolcuları sık sık uyardı.
Konyaspor’da, Fenerbahçe maçının hazırlıkları dün de akşam saatlerinde gerçekleştirilen tek antrenmanla devam etti.. Murat Tosun’un düz koşu yaptığı antrenmanda Dockal ve Milli takımdan dönen Bassim Abbas da yer aldı. Bugün ve yarın da taktik çalışacak olan yeşil-beyazlılar akşam da Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler. Konyaspor’da hazırlıklar Pazar günü ter idmanıyla tamamlanacak. Konyaspor’da, sakat olan Murat Tosun, babasının vefatı nedeniyle izinli olan İbrahim Ege, kadro dışı kalan Tazameta ile sarı kart cezalısı Erdinç Fenerbahçe maçının kadrosunda yer alamayacak. Defansın ortasında, Erdinç’in yerine büyük bir olasılıkla defansın ortasında Klein yer alacak. Konyaspor teknik adamlarının sağ kanatta Veli ve Hakan, sol kanatta ise Bassim Abbas ve Ramazan’a yer verecekleri, böylece kanatları çok iyi kullanan Fenerbahçe’nin hızını kesecekleri ve Peter’i ise forvetin arkasında oynatacakları ileri sürüldü. 
KONYASPOR’DAN TAZEMETA AÇIKLAMASI
Konyaspor’da,  Kamerunlu futbolcu Thierry Tazemeta, disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Konuyla ilgili olarak Konyaspor kulübünden bir açıklama yapıldı.  Kamerunlu oyuncu Thierry Tazemeta’nın kadro dışı bırakılmasında ki nedenin, Milli takıma gitmesine izin verilmemesine karşın antrenmana çıkmaması gösterildi.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalar şöyle. “Thierry Tazemeta, Kamerun vatandaşı olmasına rağmen kendisine Ekvator Gine adına gerçekçi olmayan bir milli takım davetiye yazısı gönderilmiş olup, kulübümüz bu davetiyenin TFF kanalı aracılığıyla ve FİFA talimatlarında belirtildiği süre içerisinde yapılmadığını tespit etmiştir. Konu oyuncuya iletilmesine ve davetiyenin gerçekçi olmadığı ifade edilmesine rağmen, Thierry Tazemeta, huzursuzluk çıkartarak ve bahane göstererek ısrarla Ekvator Gine milli takımına gitmek istemiş ve belirtilen zamanlarda yapılan antrenmanlara katılmamış, sonrasında 1 gün gecikmeli olarak antrenmana çıkmak istemiştir.”
Tazameta’ya yapılacak ödemeler konusunda da şu bilgi verildi. “Oyuncu Thierry Tazemeta, kendisine yapılacak ödemenin birkaç gün gecikeceği konusunda bilgi verilmesine rağmen, kulübümüzden hiçbir yetkili ile görüşmeden avukatı aracılığıyla kulübümüze ihbarname göndermiştir. Oyuncuya ödemesi 2 gün sonra yapılmış, kulübümüze karşı aldığı bu olumsuz tavır, takım ruhunu ve bütünlüğünü zedelediği için affedilemez olarak değerlendirilmiştir. Tazemeta, disiplinsiz davranışları ve takım içerisindeki huzuru bozması nedeniyle Yönetim Kurulumuz ve teknik direktörümüz Ziya Doğan’ın görüşleri doğrultusunda kadro dışı bırakılarak alt yapımızda kendisine tahsis edilen antrenörle antrenmanlara çıkmasına karar verilmiştir.”
SYLLA İLE YOLLAR AYRILDI
Öte yandan Konyaspor transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Sylla ile yollarını ayırdı.Yeşil-beyazlı temsilcimiz ile transfer döneminde maç başı anlaşmaya varan Gineli oyuncu Kanfory Sylla’nın, Konyaspor’a faydalı olamayacağı görüşüne varılarak ve karşılıklı anlaşma sağlanarak sözleşmesi fesh edildi. Konyaspor yönetimi bu konuda kısa bir açıklama yaptı. Yönetimin açıklaması şöyle: “Sylla’ya kulübümüze vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyoruz” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri