Kanalizasyon Olmayan Mahallede, Lağım Kuyuları Evlerin Altını Göle Çevirdi

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Köprübaşı Mahallesi'nde kanalizasyon ve alt yapı olmaması nedeniyle mahalledeki evlerin giderleri kazılan kuyulardan taşarak evlerin çevresine taştı. Taşan gider kuyuları kimi evlerin alt katlarına, kimi evlerin...

Samsun’un Vezirköprü ilçesi Köprübaşı Mahallesi'nde kanalizasyon ve alt yapı olmaması nedeniyle mahalledeki evlerin giderleri kazılan kuyulardan taşarak evlerin çevresine taştı.

Taşan gider kuyuları kimi evlerin alt katlarına, kimi evlerin ise yanında bulunan alana yayılması sonucu mahallede kötü kokulara ve çevre kirliliğine neden oldu. Gider kuyuların taşması koku ve pisliklerden dolayı mahalleli ile komşular arasındaki ikili ilişiklerde bozulduğu, komşuluk ilişkilerinin bittiği bireyler arasında sözlü kavga ediliyor. Köprübaşı Mahallesi sakinlerinden Arslan Bilgin, "Bu kanalizasyon problemi başımıza bela. Ufak kuyularımız var fazla derin kazamıyoruz kazsak da imkan meselesi gücümüz yetmiyor zaten. Ufak olduğu için kuyular birden doluyor, yağmur suyu geliyor, arazilerden kum, toprak pislik geliyor doluyor. Muhtarımız bir iki defa müracaat etmiş aslı çıkmadı, yaparız diyorlar sıraya alıyoruz diyorlar ne sıranın geleceği var nede yapılacağı dedi. Bizler kendi imkânımızla yapıyoruz. Kuyu etrafına taş örüyoruz bu sefer taşıyor ve ördüğümüz boşa gidiyor lağımlar çekmiyor pisliği, dışa atıyor. Mahalle de kokuyor biz de koku içerisinde kalıyoruz lağımın kokusu etrafı sarıyor. Ne alt yapı var ne bir şey var mahalle sakinleri kendi imkanları ile evleri önüne kuyu kazıyor bu da 3 ayda 6 ayda bir doluyor boşaltmaya da kimse gelmiyor, yazın evin içinde bile oturamıyor sineklerden her taraf pislik içerisinde." dedi.

Diğer bir mahalle sakinlerinden olan Ali Kurkmazlı ise "Köyün adamı birbiriyle dargın lağım kokusu yüzünden, kimse ile konuşmuyor. Kuyudan koku geliyor diye herkes birbirinden şikâyetçi, hastalık kitledi bizi, benim boğazım tıkandı nefes almakta güçlük çekiyorum dedi. Yakından çek onlar yetkililer gelsin görsünler, bu kuyuya verdiğimiz paraya böyle 50 adet kanalizasyon yaptırımdım.

KİMSE OY İSTEMEYE GELMESİN KAPILARIMIZ KAPALI

Belediye reisleri başkanlığa gelinceye kadar yalvar ondan sonra iş bitti eyvallah bu kadar basit başka bir şey demiyorum. Bıktık vallahi bıktık, bir daha hiç gelmesinler seçimde oy diye kapımıza boş kullanacağız hep dedi. Ayrıca lağım suları ile mahalle içerinde bulunan içme suyunun karışması vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Sular içilmez hale geldiğini dile getirdiler. Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız’da, Bizim projelerimiz Özel İdare zamanından bu zaman hazır, Belediyeye gidiyoruz bekleyin diyorlar, her hangi bir çalışma bu zamana kadar gerçekleşmedi." ifadelerini kullandı.

Bu arada SASKİ Vezirköprü şubesi konu ile ilgili bilgi vermedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri