Kanadalı pantenci Konya'ya ulaştı

Türkiyede pateniyle tura çıkan İran asıllı Kanada vatandaşı Ekber İbrahimzade Konyaya ulaştı.

Kanser hastalarına maddi katkıda bulunmak ve dünya rekoru kırmak için Türkiye’de pateniyle tura çıkan İran asıllı Kanada vatandaşı Ekber İbrahimzade Konya’ya ulaştı.
45 gün önce Ankara’dan Türkiye turuna başladığını ifade eden İran asıllı Kanada vatandaşı Ekber İbrahimzade (27), öncelikli hedefinin dünya rekoru kırmak ve ardından da Türkiye’deki kanser hastalarına maddi destek sağlamak olduğunu kaydetti. Bu turun 3 aylık bir tur olduğunu belirten Ekber İbrahimzade, 45 gün gibi bir zamanın kaldığını ve sonraki adresinin Antalya olduğunu aktardı. Antalya'dan sonraki durağının İzmir ve son olarak da turunu İstanbul'da sonlandıracağını belirten Ekber İbrahimzade, Türkiye turu sırasında farklı tepkiler gördüğünü dile getirdi. Kimi insanların pateni yeni gördüğünü anlatan İbrahimzade, bazı insanların kendilerini sevgiyle karşılayarak yaptıkları işten dolayı 'aferin' dediğini ifade etti. Konya’nın ismini çok önceden Hazreti Mevlana’dan bildiğini söyleyen Ekber İbrahimzade, “Konya’da olmaktan çok mutluyum. Hem Türkiye, hem Konya halkına misafirperverlikleri içi çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Tur sırasında çekilen video ve resimlerle bir belgesel yapacaklarını da vurgulayan İbrahimzade, Mevlana’nın da bu belgesel içerisinde yer alacağını ve tur sonunda bu belgeselin bütün dünyadan izleyebileceğini vurguladı.
Türkiye turu sırasında başından geçen ilginç olaylara da değinen Ekber İbrahimzade, paten turu sırasında kendisini köpeğin kovaladığını ve 8 metreden suya atladığını anlatarak bunların heyecan verici olaylar olduğunu belirtti. Turları sırasında bazen yolda çalışmaların olduğunu ve bu durumun paten yapmasını engellediğini de dile getiren İbrahimzade, “Onun için bazen yürümek zorunda kaldığımda çok zorlanıyorum. Konya’dan da bütün şoförlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok anlayışlı insanlar. Yani insana yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kanada'da olsa şoförler ezer geçerdi” dedi.
Gelecek yıl Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları’nda sergi açma teklifi aldığını belirten Ekber İbrahimzade, çok mutlu olduğunu ve bu teklifi kabul ettiğini açıkladı. Çekilen videolar ve resimlerin bir kitapta yer alacağını da dile getiren İbrahimzade, “Bir belgesel çekeceğiz ve bunları Kanada’da, paten yaptığım her ülkenin diline çevirip satacağız. Bunlardan elde ettiğimiz paraları da o ülkenin kanser hastaları için kullanılacak” dedi.
Bütün dünyadan kendi web sitelerine giriş yapılabileceğini ifade eden Ekber İbrahimzade, Ankara’dan başladığı turuna sırasıyla Kayseri, Yozgat, Samsun ve Karadeniz Bölgesi’nden Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin ve son olarak Konya ile devam ettiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri