Kamyoneti Yanan Vatandaş: İtfaiye Susuz Geldi

Gaziantep-Osmaniye yolunun Bahçe mevkiinde içinde 6 kişi olan kamyonet seyir halindeyken ateş aldı. Kamyonet şoförü Yakup Erkek, eşi ve 4 çocuğu yanan kamyondan yara almadan kurtuldu ancak içinde arı kovanı ve bal bulunan kamyonet yangınında...

Gaziantep-Osmaniye yolunun Bahçe mevkiinde içinde 6 kişi olan kamyonet seyir halindeyken ateş aldı. Kamyonet şoförü Yakup Erkek, eşi ve 4 çocuğu yanan kamyondan yara almadan kurtuldu ancak içinde arı kovanı ve bal bulunan kamyonet yangınında maddi zarar yaklaşık 50 bin lira oldu. Kamyonet sahibi Erkek, olay yerine ilk gelen itfaiye aracında su olmadığını iddia etti.

Yakup Erkek, balını ve arı kovanlarını kamyoneti ile Adıyaman’dan Adana’nın Kozan ilçesine getirirken, yangının arka balatalardan kaynaklı olduğunu belirterek, yangının aniden çıktığını söyledi. Yangını büyümeden fark ettiğini belirten şoför Yakup Erkek, ilk önce eşini ve 4 çocuğunu kamyonetten indirdiğini söyledi. Kamyoneti yanan Şoför Yakup Erkek, 155 ve110 numaralarını aradığını belirtti. Olay yerine gelen Trafik Polisleri, yol emniyeti sağlamak için yolu kesti. Gaziantep’ten Osmaniye’ye döndüğü sırada yangınla karşılaşan Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, kısa süreliğine yanan kamyonetin yanına gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Oduncu, trafiğin tek şeritte akmasından sonra olay yerinden ayrıldı. 2,5 saat kapalı kalan otoban yolunda araç kuyruğunun yaklaşık olarak 10 km’yi bulduğu belirtildi.

İlk gelen itfaiyede su olmadığını belirten kamyonet sahibi ve şoförü Yakup Erkek, kamyoneti ile birlikte 50 teneke bal ve 200 kovan arının yandığını belirterek, yaklaşık 50 bin lira zarar ettiğini söyledi. Erkek, geç gelen itfaiye çalışanlarına tepki gösterdi. Yakup Erkek, "Bahçenin dibinde kamyonum yandı, itfaiye 1 saat 40 dakika sonra geliyor. İtfaiye geliyor suyu yok. Yardım etmek istiyorum, beni arabaya yaklaştırmıyorlar. Ancak maaş almasını biliyorlar. Devletin çivisi çıkmış, kimi kime şikâyet edeyim." diye konuştu.

Olay yerine gelen Yakup Erkek’in akrabaları aileyi teselli etti. Yangın, yaklaşık 3 saat içerisinde, 6 itfaiye ekibiyle kontrol altına alındı. Yangın kontrol altına alındıktan sonra trafik tek şerit halinde seyretti. Araç kuyruğu yarım saatlik trafik akışından sonra normale döndü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri