Kamuya ait çok sayıda daire tasarruf için satılacak! Yarı fiyatına ev sahibi olabilirsiniz

Enflasyon oranı hızla artmaya devam ediyor. Vatandaşı nalım gücü düşüyor. Ev sahibi olmak isteyenler bunun için kaynak bulamıyor. Son olarak tasarruf tedbirleri kapsamında satışa çıkarılan kamu daireleri, piyasanın neredeyse yarı fiyatına satılacak.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Geçtiğimiz ay açıklanan güncel enflasyon oranı yüzde 75,45 olarak kayıtlara geçti. Yani a'dan z'ye binlerce ürüne defalarca zam uygulandı. Vatandaşın aldığı maaş ise bu fiyat artışının karşısında yetersiz kaldı.

TOKİ PROJELERİ YETERSİZ KALDI

Eskiden bir hanede sadece bir kişi çalışıp evini geçindirebilirken şimdi iki kişi çalışsa bile masraflarla zor yetişiyor. Bu yüzden ev sahibi olmak da imkansız hale geliyor. Para biriktiremeyen vatandaş ev satın alabilmek için TOKİ projelerini takip ediyor. Son yıllarda TOKİ projeleri hız kazandı ancak yine de talep karşısında yetersiz kalıyor.

122 METREKARE DAİRELER SATILACAK

Alternatifleri değerlendiren vatandaş için dikkat çeken bir ihale ilanı yayımlandı. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuya ait çok sayıda konut satışa çıkarıldı. Örnek vermek gerekirse bunlardan bir kısmı Diyarbakır'da yer alıyor. 122 metrekare büyüklüğünde lojman olarak kullanılan daireler Diyarbakır Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı.

FİYATLAR PİYASADAN ÇOK DAHA UYGUN

22 adet dairenin fiyatları 950 bin lira ile 1 milyon 250 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. İhale sonucunda en yüksek teklifi verenler bu dairelerin sahibi olacak. Söz konusu fiyatları piyasanın neredeyse yarı fiyatına denk geliyor. İhaleye ise sadece 2 gün kaldı. 4 Temmuz 2024 tarihinde dairelerin satış ihalesi düzenlenecek.

Satışa sunulan dairelerin tam listesi:

Ekonomi Haberleri