Kamudaki taşeron işçilere kadro verildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grubunda bir müjdeyi açıkladı.

Taşeron işçiye kadro müjdesi

Kamudaki taşeron işçilere kadro verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verildiğini açıkladı. Davutoğlu, asıl işte çalışan personel ve yardımcı işlerde çalışanların da kamuya alınacağını duyurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, “Vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen, adalet gereği bir karar daha aldık. Ayrıca yardımcı işlerde çalışanları da kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak. Bu kişiler aynı yerde çalışmaya devam edecekler” diye konuştu.

Başbakan'ın açıklamalarının ardından konuşan sosyal güvenlik uzmanları da, "Aslında beklenen 150-200 bin işçiyi ilgilendiren bir açıklama bekliyorduk ama Başbakan daha geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Bundan sonra nasıl kadroya alınacaklar, nasıl bordrolama işlemi yapılacak, bunların hepsi bir süreç, hepsini takip edeceğiz. Bütün bunlar yasal düzenlemelerle belirlenecek. Düzenleme 700 bin kişiyi yakından ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri