Kamuda personel servisi paralı olacak

Maliye Bakanlığı kamudaki hizmet araçlarının özel amaçlar için kullanımının önüne geçmek için taslak hazırladı

Maliye Bakanlığı tarafından “kamunun elindeki hizmet araçlarının özel amaçlar için kullanımının önüne geçilmesi” gerekçesiyle hazırlanan taslak ile satın alma yoluyla taşıt ediniminde Bakanlar Kurulu kararı alınması zorunluluğu kaldırıldı.

Leasing yoluyla kamuya taşıt alımına olanak sağlayan taslak, personel servisleri için de katılım payı alınmasını öngörüyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla başlatılan taslak Başbakanlığa gönderildi. Taşıt Kanunu’nda bir çok değişiklik öngören taslağa göre, idarelere merkezi bir taşıt yönetim bilgi sistemi oluşturma zorunluğu getirildi.

Yeni düzenleme ile hangi kurumun, kamu idaresinin ne kadar taşıtı olduğu, bunların ne amaçla hizmet verdiği ve taşıt özellikleri artık elektronik ortam üzerinden görülebilecek.

Maliye Bakanlığı’nca bir kamu taşıt envanteri oluşturulacak ve her kamu idaresi elinde ne kadar taşıt olduğunu bildirmek ve taşıt bilgilerini güncellemekle yükümlü olacak.

Tercih ekonomik taşıt

Taslak ile hizmet alımı yoluyla taşıt edinebilmek için “ekonomik olma” şartı getirilirken, finansal kiralama (leasing) yoluyla taşıt alımı ile tahsis ve devirle taşıt edinimi devreye girecek.

Hizmet aracı değişiminde yakıt tüketimi ve bakım maliyeti yüksek araçlar yerine ekonomik taşıtlar tercih edilecek

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri