Kamu-Sen'den Ak Partiye ziyaret

Türk Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği'ne bağlı sendika başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u makamında ziyaret etti.
Türk Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği'ne bağlı sendika başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u makamında ziyaret etti.
Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş başkanlığında gerçekleşen ziyarette Kamu-Sen'in yeni çıkacak sendika yasasıyla ilgili talepleri iletildi. 4688 Sayılı Kamu Çalışanları Sendika Yasası'nda bazı değişiklikler yapılacağını dile getiren Sadi Eriş, "Bu yeni hazırlanacak taslakta konfederasyonumuzu sıkıntıya sokan bazı maddeler yer alıyor. Bunlarla ilgili sizden ve partinizden destek istemek için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bu maddelerden birisi Toplu Sözleşme hakkının yeniden ele alınmasıyla ilgili madde. İkincisi hizmet kolu toplu sözleşmesinin yapılması konusu. Bununla ilgili yetkili sendika ve üye sayısı en fazla olan 3 sendikanın da bu toplu sözleşme görüşmelerine katılmasıyla ilgili bazı taleplerimiz olacak. Ayrıca Hakem Heyeti'ne sadece yetkili konfederasyonun değil diğer konfederasyonların da başvuru yapabilmesine hak tanınmalıdır. Ayrıca Sayıştay Başkanlığı'na Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin başkanlık etmesiyle ilgili taleplerimizi içeren bir dosya hazırladık. Bunu sizin aracılığınızla partinize vermek istiyoruz" dedi.
Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise, en büyük sivil toplum kuruluşu olan siyasi partilerin, diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Hakların talep edilmesinde siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması gerçekten önemlidir. Bize ilettiğiniz taleplerinizi bir hukukçu gözüyle inceleyeceğim ve gerekli yerlere ulaştıracağım. Çalışanların haklarını adalet çerçevesi içinde araması, demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir konu" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri