Kamu-sen: Saraya Milyarlarca Lira Harcayanlar Memura Gelince Vermiyor

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, Cumhurbaşkanlığı bütçesin iki katına çıkarıldığını belirterek, "Keşke dört kat yapsaydı ama bizi de gör yani. Birleri aç gezerken...

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Balıkesir İl Temsilcisi Yılmaz Kuran, Cumhurbaşkanlığı bütçesin iki katına çıkarıldığını belirterek, "Keşke dört kat yapsaydı ama bizi de gör yani. Birleri aç gezerken birileri de bir eli yağda bir eli balda olmaz. Atatürk'ün emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği'ni talan edip milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına 1000 lira zam yapıyorsunuz. PKK ile terör pazarlığı yapıyorsunuz. Apo ile ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD ile rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD ile yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memura gelince, 'Seninle pazarlık yapmam'. Memurla maaş zammı pazarlığı yapmaktan asla kaçamayacaksın. Türkiye'nin her yerinde peşine düşeceğiz. Kaybımız olan yüzde 12'lik ek zammı istiyoruz." dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Kuran ve bir grup sendika üyesinin katıldığı basın açıklamasında, memur maaşlarına yapılan zam protesto edildi. Şehir merkezinde bulunan Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ile slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan İl Kemsilcisi Kuran, cumhuriyetin 91. kuruluş yılını kutladı. Vatanı ve devleti hediye eden ecdadı rahmet ve minnetle andığını belirterek, "Bizler bu devleti, bu cumhuriyeti sokakta bulmadık. Bir bebek büyütür gibi, bir evlat yetiştirir gibi canımız pahasına koruduk, gözettik ve 91 yaşına getirdik. Ne yazık ki bugün evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız devletimiz, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde birilerinin oyuncağı haline getirilmiştir. Aldığı tavizle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üç yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü, teröristi, iç ve dış bütün destekçilerini ve olup bitene şahsi çıkarları için sessiz kalanları lanetliyor, şiddetle protesto ediyorum. Allah hepsinin belasını versin." dedi.

Kamu-Sen üyesi grup, daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunup Fatiha okudu. Konuşmasına devam eden Kuran, yaşanan ekonomik gelişmelerle birlikte 2,6 milyon kamu görevlisi ve 1,9 milyon emeklinin çileli geçim mücadelesinin tam bir ekonomik savaşa dönüştüğünü söyledi. Memurların dokuz aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödediğini belirterek, "Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 lira, emekliler ise 140 lira zamma mahkûm edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüzüstü bıraktı." ifadelerini kullandı. "Memuru unutup yolsuzluk ve hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaktır?" diye soran Kuran, dokuz ay içinde ailenin zorunlu harcamalarının 363 lira arttığına dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından, "Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız" şeklinde slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri