Kamu-Sen anayasal isteklerini MHPye iletti

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş öncülüğünde Kamu-Sene bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Ali Yüceli ziyaret etti

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş öncülüğünde Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Ali Yücel’i ziyaret etti. Yeni anayasada kamu çalışanlarıyla ilgili yer alması gereken düzenlemeler hakkında hazırladıkları raporu Ali Yücel’e sunan Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Sadi Eriş, kamu çalışanlarının özlük haklarında birçok sorunlarının olduğunu söyledi. Başta askeriye ve emniyet kurumlarında çalışan sivil memurların da sendikal faaliyetlerinden yararlanmasının temel hak ve özgürlükler içinde yer alması gerektiğini belirten Eriş, toplu görüşmelerde yetkili sendika ve yetkisiz sendika arasındaki bazı düzenlemelerinde kaldırılmasına dikkat çekti. Eriş, son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu çalışanları arasında adaletsiz bir durumun oluştuğunu bu durumun ise anayasa çalışmalarında gündeme getirilmesinin önemli olduğunu aktardı.

MHP İl Başkanı Ali Yücel de Kamu-Sen’in verdiği raporu milletvekillerine ve MHP Grup Başkan Vekiline ileteceğini belirterek konunun da yakından takipçisi olacaklarını kaydetti. demokrasi kelimesini ağzından düşürmeyen hükümetin oluşturduğu sistem ile demokrasiyi ve demokrasi kurumlarını alt üst ettiğini ifade eden Yücel, kamu çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi için MHP’nin hassasiyetle çalıştığını kaydetti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri