Kamu Sen Adana Temsilcisi Arabacı’dan İsrail'e Tepki

Türkiye Kamu-Sen Adana Temsilcisi Ayhan Arabacı, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girişini kınayan bir açıklama yaptı. Müslümanların Mekke ve Medine'den sonra en kutsal mekanı olarak kabul edilen Mescid-i Aksa’nı Siyonist İsrail tarafından...

Türkiye Kamu-Sen Adana Temsilcisi Ayhan Arabacı, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girişini kınayan bir açıklama yaptı.

Müslümanların Mekke ve Medine'den sonra en kutsal mekanı olarak kabul edilen Mescid-i Aksa’nı Siyonist İsrail tarafından bir kez daha saldırıya uğradığını belirten Arabacı, “57 yıldır bütün insani değerleri ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail’i şiddet ve nefretle kınıyorum.” dedi.

Başkanı Ayhan Arabacı yaptığı açıklamada, "Doğu Kudüs'teki olaylardan derin endişe duyuyoruz. Her iki tarafı da artan şiddet olaylarının yatıştırılması için kesin adımlar atmaya çağırıyoruz. Üç semavi din için kutsal şehir olan Kudüs ekseninde yaşanan sorun, Filistin-İsrail barış görüşmeleri çerçevesinde, uluslararası yasalar temel alınarak çözülmelidir." diye konuştu.

İslam dünyasının tek yürek, tek ses olmadığı sürece dünyanın her köşesinde Müslüman kanının akmaya devam edeceğini vurgulayan Arabacı, Filistin davasının, insanlık tarihi boyunca süregelmiş bir mücadeleyi ifade ettiğine dikkati çekti. Başkan Arabacı açıklamasında “Filistin, bize ‘Kanla alınan bu topraklar parayla satılamaz’ diyen Abdülhamit Han’ın hatırası, Kabe’den önceki kıblegahımız olması dolayısıyla da mukaddes emanetimizdir. Bu nedenle hain saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı Müslüman kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Dünyanın dört bir yanında zulüm gören, kıyıma uğrayan mazlum Müslüman kardeşlerimizin barışa ve istikrara kavuşması en büyük arzumuzdur” ifadelerine yer verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri