Kamplaşma olmamalı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Anayasa paketiyle ilgili olarak ziyaret ettiği Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliğinin bir partiye mâl edilemeyeceğini ifade etti


Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la hükümetin hazırladığı Anayasa paketi için görüştü. Görüşme sonrası Arınç ve Kurtulmuş basın açıklaması yaptı. Hükümetin hazırladığı Anayasa paketini değerlendiren Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, hiçbir şeye evet ya da hayır demediklerini, önceliklerinin millet olduğunu ve Saadet Partisi olarak bu süreçte her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. 
ANAYASA, BİR PARTİYE MÂL EDİLEMEZ
Anayasa için hazırladıkları dosyayı Başkana Yardımcısı Bülent Arınç’a teslim eden Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, tasarıdaki eksikleri ve olması gerekenleri dosya içerisinde sunduklarını bildirdi. Bu süreçteki usulün nasıl olması gerektiğini özellikle belirttiklerini kaydeden Kurtulmuş, “Bir Anayasa çalışması AK Parti’nin Anayasası, Saadet Partisi’nin Anayasası, onun, şunun Anayasası olamaz. Partilerin anayasa teklifi olur. Saadet Partisi olarak biz referandum sürecine de karşı değiliz. Bu süreç kamplaşma olmadan, hiçbir parti rant elde etmeden gerçekleşmelidir. Bu Anayasa paket olarak geldi. Çıkartma ekleme olabilir. Bize verilen dosyayı inceledikten ve eklemeler, öneriler yaptıktan sonra hükümete, Başbakan Yardımcısı’na sunacağız” dedi. 
KURTULMUŞ’TAN BAYKAL’A CEVAP
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın koalisyon kurma konusunda yaptığı açıklamaya da yanıt veren Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Deniz Baykal’a şahsım hakkında söylediği sözler için teşekkür ederim. Biz Türkiye siyasetinde polemikle, çatışma ile yol alınamayacağını bilen bir partiyiz. Göreve geldiğimde verdiğim bir söz var, ‘Milletin vaktini anlamsız polemiklerle almayacağım’ demiştim. Hiçbir partiye karşı önyargımız yoktur. Önceliğimiz millet ile ittifak yapmaktır. Bu seçim sürecinde birinci hedefimiz, vazifemiz muktedir bir iktidarın hazırlığını yapmaktır. Seçim sonrası için hiçbir parti ile ‘yaparız-yapmayız’ diye peşin hükmümüz yoktur. Koalisyonlarda önemli olan programlardır, milletimize yapılacak hizmettir” diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Anayasa paketi ile ilgili Numan Kurtulmuş’un tavrının ve söylediklerinin önemli olduğunu söyledi. 
KURTULMUŞ, 41 TELEVİZYONDA CANLI YAYINDA
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu akşam aralarında TV 5, Konya TV ve Gençlik fm’in de yer aldığı 41 ulusal ve yerel televizyon kanalında ve çeşitli radyolarda aynı anda canlı yayına çıkacak. Usta gazetecilerin sorularını yanıtlayacak olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ülke gündemine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunacak. Program bu akşam saat 21.00’de başlayacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri