Kamil Ocak Stadı'nın Yerinin Bina Değil Kent Meydanı Olmasını İstiyorlar

Gaziantep’e yapılacak yeni stada karşılık TOKİ’ye devredilen Kamil Ocak Stadı’nın yerine ticari alanlar ve yeni binalar yapılması kararı, TBMM KİT Komisyonu'nda tartışıldı. CHP’li Komisyon üyesi Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker,...

Gaziantep’e yapılacak yeni stada karşılık TOKİ’ye devredilen Kamil Ocak Stadı’nın yerine ticari alanlar ve yeni binalar yapılması kararı, TBMM KİT Komisyonu'nda tartışıldı. CHP’li Komisyon üyesi Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, TOKİ Başkanı'na 'Kamil Ocak Stadı’nın yerine yeni binalar yapmayın o alan kent meydanı olsun' talebini iletti.

    Komisyonun CHP’li Üyesi Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, TOKİ’nin Gaziantep’e yeni bir stat inşa ettiğini hatırlatarak "TOKİ, buna karşılık Kamil Ocak Stadı'nın yerine bina yapmak istiyor. Ancak bu karar Gaziantep için yanlış bir karar." dedi.

    Stadyumun oradan kaldırılmasının en büyük sebebinin trafik yoğunluğundan kurtulmak olduğunu belirten Şeker, "Stadı kaldırıp oraya tekrar binalar yapılırsa daha çok insanın oraya gitmesini, trafiğin daha da yoğunlaşmasını sağlarsınız. Bunun yerine o alan kent meydanı olarak düzenlenmelidir. Eğer burada TOKİ’nin de bir kaybı oluyorsa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bunu karşılayabilir." diye konuştu.

    "TÜM GAZİANTEP KARŞISINDA DURUR"

    Şehirlerde yer değişikliğine gidilirken mevcut yerlerin kentteki insanların kullanımına açılmasının daha doğru bir karar olacağını ifade eden Şeker, "Bina-konut her yere yapılabilir. Ancak ülkemizde meydanlarıyla anılan kentlerimiz maalesef yok. Batı’daki bütün şehirlerin meydanları vardır. Ve o meydanlarla anılırlar. Bizde buna dikkat edelim. Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nun yerinin bina yada AVM değil, kent meydanı olmasını talep ediyoruz. Yok İlla ‘biz buraya bina yapacağız’ derseniz. Gaziantepliler olarak bunun karşısında dururuz." şeklinde konuştu.

    Şeker’in kent meydanı konusundaki ısrarlı talebi üzerine, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da konuya ilişkin yerel dinamiklerle görüşeceklerini, AVM ya da bina yapma kararlarını yeniden gözden geçireceklerini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri