Kamalak'tan Başbakan'a Soru: Milletimizin Evlatlarını Birbirine Mi Kırdıracağız?

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 17 Aralık operasyonlarını istiklal mücadelesi olarak nitelendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 17 Aralık operasyonlarını istiklal mücadelesi olarak nitelendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Bir istiklal savaşı varsa düşmanın nerede olduğunu soran Kamalak “52 yıldır üyesi olmak için peşinden koştuğunuz Avrupa Birliği mi düşman? Orayla mı savaşacağız? Evetse evet de. Bilelim düşmanı. Yoksa içeride bu aziz milletimizin evlatlarını, torunlarını birbirine mi kırdıracağız? Kimdir düşman, düşman nerede?” dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak, partisinin Konya belediye başkan adaylarının tanıtım programına katıldı. Belediye başkan adaylarının tanıtımının ardından konuşan Kamalak, Gezi olayları ve 17 Aralık operasyonlarına karşı hükümetin duruşunu eleştirdi. SP lideri Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın ‘İkinci istiklal mücadelesi’ sözlerine tepki gösterdi. Bir istiklal mücadelesi varsa düşmanın nerede ve kim olduğunu soran Kamalak şunları söyledi: “Sayın Başbakanımız ikinci bir istihlal harbinden bahsediyor ya. Kiminle savaşacağız? Nerede düşman? Bir istiklal mücadelesi olduğuna göre, bir bağımsızlık hareketi olduğuna göre, karşımızda bir düşmanın olması lazım. Hayaletlerle mi halledeceğiz, karanlıklara mı dem vuracağız? Kim düşman? Gece gündüz 54 yıldır üyesi olmak uğruna can attığın Avrupa Birliği mi düşman? Orayla mı savaşacağız? Evetse evet de. Bilelim düşmanı. Yoksa içeride bu aziz milletimizin evlatlarını, torunlarını birbirine mi kırdıracağız? Kimdir düşman. Kim bilelim bunu.”

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 17 Aralık operasyonlarını gerçekleştiren savcıların takdire şayan olduğunu ifade ederek, “Gerçekten böyle bir önemli operasyonu ortaya çıkaran, gerçekleştiren Cumhuriyet savcıları takdire şayan değil mi? Aynen öyle.” dedi. Hükümetin 17 Aralık operasyonlarından sonraki duruşunu eleştiren Kamalak şöyle konuştu: “17 Aralık operasyonları ile ilgili operasyonun patlak verdiği an, denilseydi ki ‘Değerli bakanlarım ben sizden eminim, böyle bir işe bulaştığınıza asla ve asla mahal vermiyorum. Ama iddia büyük. Bu münasebetle sizlerin biraz istirahat etmesi gerekiyor’ deseydi yaşanan olumsuzlukları lehine çevirebilirdi.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri