Kamalak'dan çarpıcı açıklamalar

SP lideri Mustafa Kamalak, devlet içinde paralel yapılanma konusunda “varsa, gereği yapılmalı” dedi. Kamalak “Karşısındaki polis devletin mi, çete üyesi mi?” diye sordu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ve parti muhabirleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kamalak, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde, önemli mesajlar verdi.

ADAYLARIMIZIN YÜZDE 75’İ TAMAM

SP lideri Kamalak, konuşmasının başında yerel seçimlere ilişkin kısa bilgiler vererek, parti olarak bütün il, ilçe ve diğer belediyelerde seçime gerdiklerini kaydetti. Kamalak, “Bütün her yerde seçimlere giriyoruz. Adaylarımız konusunda son noktaya geldik. Yüzde 75 nisbetinde adaylarımız tamam. Diğerleri de en kısa sürede ilan edilecek. Belirleme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Bu hafta içinde inşallah tamamlarız” dedi.

DÜNYA DEDİĞİMİZE GELDİ

İsviçre’de toplanan Cenevre-2 toplantısı öncesi Suriye konusunda Türkiye’nin yanlış politikalar izlediğini söyleyen Kamalak, şöyle konuştu: “Dünya bu gün bizim dediğimiz noktaya geldi. Biz ilk günden beri bunu söyledik. Ne diyorduk, ‘taraflar masanın etrafında bir araya gelmeli’ diyorduk. Eğer dediğimiz yapılsaydı, Türkiye Ortadoğu’nun yıldızı olurdu. Bu olaylarda gerçek aktör olurdu Türkiye. Şu an Türkiye’nin konumu Cenevre’de ne! Türkiye Suriye konusunda yanlış yaptı, veya yanıltıldı. Bu acı gerçeği hükümet yetkilileri de itiraf ediyor. Akan kan, yıkılan ülkeler hep İslam ülkeleridir. O zaman niye 200 bin insan öldü. Milyonlarca insan yerinden yurdundan oldu. Suriye’de ateşi yakanlar da ateşe odun taşıyanlarda yanlış yaptı. ”

TÜRKİYE BUNU HAK ETMİYOR

Kamalak, Hükümet’in Suriye politikasını eleştirmeyi sürdürerek “Türkiye, cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde dış politika bakımından bu kadar yalnız kalmamıştı. Tehlikeli bir yalnızlık bu. Türkiye böylesine bir yalnızlığı kanaatimizce hak etmiyor” uyarısını yaptı.

VAHŞET FOTOĞRAFLARI KORKUNÇ

Anadolu Ajansı tarafından dünya kamuoyuna duyurulan ve Suriye’deki vahşeti gözler önüne seren fotoğraflar ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan SP lideri Kamalak, görüntülerin adeta korkunç olduğunu söyledi. Kamalak, “Yayınlanan fotoğraflar korkunç. Korkunç ifadesi bile az gelir” dedi.

KADAYIFIN ALTI DA, ÜSTÜ DE YANDI

SP Genel Başkanı, kahvaltıda gazetecilerin sorularını da cevapladı. “Merhum Erbakan Hoca’nın tarihe mal olmuş sözleri var. Onlardan biri ‘kadayıfın altı kızardı’ şeklinde. Eğer bu gün yaşasaydı neler söylerdi?” şeklindeki bir soru üzerine Kamalak, “Şimdi kadayıfın hem altı hem de üstü yanıyor” ifadelerini kullandı.

ÜLKEDE BİR ÜSLUP SORUNU VAR

Kamalak şöyle devam etti: “Ülkede bir üslup sorunu yaşanıyor. Bu yüzden de Türkiye dışarıda tehlikeli bir yalnızlığa, içerde ise neredeyse millet birbirine düşürüldü… Biz üslup konusunda tüm teşkilatlarımıza genelge gönderdik. ‘Dilimizde, meramımızı anlatacak kadar güzel temiz kelimeler vardır, hatta fazlasıyla vardır. Hiçbir zaman kırıcı bir üslup kullanmayalım’ diye genelge gönderdik. Biz Yunusların, Mevlanaların üslubundan yanayız. Baş kestiren değil, savaşı durduran sözden yanayız. Bu üslup ile bir yere varılamaz.”

BİR ÜLKEDE İKİ DEVLET OLMAZ

SP lideri Mustafa Kamalak, devlet içinde paralel yapılanma tartışmalarıyla ilgili ise net bir dille “varsa, gereği yapılmalı” dedi. Kamalak şunları söyledi: “Bu süreci üzüntüyle takip ediyoruz. Bu ülke hepimizin, hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Biz kardeşleriz. Belirli mihrakların dediği gibi sağcı, solcu, liberal, komünist, laik gibi kavramlarla ülkeyi germek yanlış. Geniş bir aileyiz. Bu ailede hata yapanlar olabilir. Ama bu tür hatalardan dolayı aileyi birbirine düşürmenin kimseye faydası olmaz. Aile içinde birileri yanlış yapıyorsa aile büyükleri onları uyarır, ikaz eder. İcabında gereği neyse onu yapar.  Somut olarak aileyi temsil eden aile büyükler devlet büyükleridir. Türkiye’de birileri hata yapıyorsa onun gereği yapılmalı.  Aile fertlerinde biri hata ettiği zaman bunu sokağa çıkıp bağırıp çağırıp teşhir etmek yanlış. Bunu sokakta deklare etmenin bir anlamı yok. Paralel devlet var, yok. Bir ülkede iki devlet olmaz, olmaması lazım. Böyle bir eğilim varsa aile büyükleri onu ikazla mükelleftir. İşin gereğini yapmakla sorumludur.”

KARŞINDAKİ POLİS DEVLETİN Mİ ÇETENİN Mİ?

Devlet içinde böyle bir yapı varsa bunun vatandaş için de sıkıntılı olduğunu belirten Kamalak “Karşısındaki polis devletin mi, çete üyesi mi? Bu ifade bana ait değil, hükümet yetkililerine ait. Şikayet için başvuracağın zaman savcı devletin mi, çetenin üyesi mi? Mahkemeye vardığın zaman kürsüde oturan hakim, devletin hakimi mi yoksa bir çetenin üyesi mi? İnsanlarımız ister istemez, zihnen böyle bir rahatsızlık yaşayacaktır. Kimsenin vatandaşı böyle tedirgin etmeye hakkı yoktur” diye konuştu.  

Yener Dönmez / Akit

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri