Kamalak: Önemli olan adil Anayasa olması

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KAMALAK: ''ÖNEMLİ OLAN SİVİL DEĞİL, ADİL ANAYASA OLMASIDIR''
DİYARBAKIR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, önemli olanın sivil değil, adil anayasa olduğunu söyledi.
Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da bulunan Kamalak, Malabadi Oteli'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, SAADET dışında seçime giren bütün partilerin batıcı olduğunu belirtti.
Seçimin çok önemli olduğunu, ülkenin geleceğini ve istikametini belirleyeceği ifade eden Kamalak, verilecek oylarla Türkiye'nin Hristiyan kulübünün bir üyesi mi, yoksa İslam aleminin lideri mi olacağının belirleneceğini kaydetti.
Kamalak, şöyle konuştu: ''Türkiye'yi biz geniş bir aileye benzetiyoruz. Geniş bir ailede herkesin aynı şekilde düşünmesi, konuşması, hareket etmesi beklenemez. Ama o aile fertlerinden beklenen önemli bir husus vardır. O da ailedeki bütün fertler, birbirlerine karşı saygılı olmalıdır. Kavgaya, patırtıya, gürültüye yer vermemelidir. Parlamentoya baktığımızda, devleti yönetenlerin aile büyüklerine benzetilmesi kural olarak normaldir. Devleti yönetmeye çalışan bir takım önderler var. Türkiye geniş bir aile ama Türkiye'yi yönetmeye talip olan kardeşler arasında bizimle büyük düşünce farkı olduğunu görüyoruz. Diyoruz ki diğer partilere, 'kardeşlerim gittiğiniz yol yanlıştır.' Onları ayıplamayıp uyarıyoruz.''
''Şuan sivil anayasadan bahsediliyor. Önemli olan sivil değil, adil anayasadır'' diyen Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bu ülkede darbeye alkış tutan sivilleri görmediniz mi? Bugün aynı zamanda 27 Mayıs'tır. Bu milletin tertemiz oylarıyla seçilmiş iktidara karşı yapılan darbeyi alkışlayan sivilleri görmediniz mi? Mecliste milletin seçtiği milletvekilini başörtüsünden dolayı 'dışarı dışarı' diye tempo tutan milletvekillerini görmediniz mi? 28 Şubat sürecini ayakta alkışlayan sözüm ona sivil hakimleri görmediniz mi? Sivil anayasa deniliyor, içi doldurulmuyor. Sivilin yaptığı anayasanın adil ve dürüst olacağını kim söyleyebilir? Bu ülkede askeri darbeyi alkışlamak için işte laik cumhuriyet diyenleri görmediniz mi? Bu ülkede kamusal alan ilan eden sivilleri görmediniz mi? Biz diyoruz ki adil anayasa. Temel ölçü budur. İnsan merkezli adil anayasa. O da bizim işimiz diyoruz. Fakirliği yenmek milli görüşün işidir. Anayasada insana hak olmalıdır. Zulüm, devleti yıkar.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri