Kamalak: Ak Parti’nin Vatandaşa Dağıttığı Kömürler O Madenlerden Çıkarıldı

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Konya’nın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasına değinerek, AK Parti hükümetini eleştirdi. Kamalak, "Soma kömür madeni işletme sahibi 'devletin 136 dolara mal ettiği kömürü biz 24 dolara getiriyoruz'...

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Konya’nın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasına değinerek, AK Parti hükümetini eleştirdi. Kamalak, "Soma kömür madeni işletme sahibi 'devletin 136 dolara mal ettiği kömürü biz 24 dolara getiriyoruz' diyordu. Biz de 24 doların üzerine 301 canı da ekleyin diyoruz. Bu kömürlerin alıcısı hükümet, tüketicisi vatandaş, ölüm işçinin ve matem milletindir. AK Parti’nin vatandaşlara dağıttığı kömürler o madenlerden çıkarıldı." dedi.

Saadet Partisi (SP) lideri Mustafa Kamalak, partisinin Batman İl Başkanlığının 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede partililerle bir araya gelen Kamalak, burada yaptığı konuşmada Saadet Partisi olarak her zaman ülkenin çıkarları için çalıştıklarını ve çalışacaklarını ifade etti. Sadet Patisi'nin yıllardır hep aynı çizgide ilerlediğini dile getiren Kamalak, şöle devam etti: "Türkiye, ilk yerli otomobilini bizim partimizin iktidar olduğu dönemde üretti. Biz parti olarak her zaman üretime ve kalkınmaya yönelik çalıştık. Milletimiz bize bu fırsatı verdiği takdirde biz yine var gücümüzle ülkemizin kalkınması için çalışacağımızın sözünü vereceğiz. Saadet Partisi’ne gönül veren herkes aynı düşüncede ve ülkenin çıkarları için çalışacak."

Konya’nın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasına da değinen Kamalak, AK Parti’nin vatandaşlara dağıttığı kömürlerin o madenlerden çıkarıldığını kaydetti. Soma kömür madeni işletme sahibinin faciadan önce bir açıklama yaptığını belirten Kamalak, şunları kaydetti: "İşletme sahibi 'devletin 136 dolara mal ettiği kömürü biz 24 dolara getiriyoruz' diyordu. Biz de Saadet Partisi olarak şunu söylüyoruz: 24 doların üzerine 301 canı da ekleyin diyoruz. Bu kömürlerin alıcısı hükümet, tüketicisi vatandaş, ölüm işçinin ve matem milletindir. Yerin üstü karın doyurmaz hale gelmiş çünkü üretim yok. Geçen yıl burada bir kuruma 300 işçinin alınacağı ilan edilmişti, 14 bin kişi başvurmuştu. Bu haberi okuyunca çok üzüldüm. Emeğin tasarrufu ancak üretime dönüştürmekle mümkündür."

Hükümetin Batman’a yatırım yapmadığına dikkati çeken Kamalak, burada fabrikalar olsaydı göç olayının meydana gelmeyeceğini söyledi.

Düzenlenen kongrede mevcut İl Başkanı Mehmet Fırat 193 delegenin oyunu alarak yeniden il başkanı seçildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri