Kamalak: Açık Bütçe İle Hükümet Sizi Soyuyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Açık bütçe ne demektir? Ben bir maliyeciyim. Açık bütçe, devlet vasıtası ile fakir fukaranın, halkın sömürüldüğü bütçe demektir. Duymadık demeyin. Açık bütçe ile hükümet sizi...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Açık bütçe ne demektir? Ben bir maliyeciyim. Açık bütçe, devlet vasıtası ile fakir fukaranın, halkın sömürüldüğü bütçe demektir. Duymadık demeyin. Açık bütçe ile hükümet sizi soyuyor." dedi.

TOKİ'nin yaptığı bir dairenin ortalama maliyetinin 40 bin TL olduğunu ifade eden Kamalak, " Çünkü arazi hazinenin, milletin, iş makinaları sizin, devletindir. Dolayısı ile her bir dairenin maliyeti 40 bin TL’dir. Bu 15 milyon daire bedeli sizden vergi bedeli olarak alınarak, para babalarına aktarılmıştır. Öyle değil mi Sayın Başbakan, öyle değil mi Sayın Cumhurbaşkanı?” diye ifade etti.

SP’nin Ünye’de gerçekleştirdiği 5. Olağan Kongre’ye katılan Kamalak, konuşmasında, açık bütçenin, devlet vasıtası ile fakir fukaranın, halkın sömürüldüğü bütçe demek olduğuna işaret ederek, "Duymadık demeyin. Açık bütçe ile hükümet, patronlar ile sizi soyuyor. Bütçe açık olduğuna göre, bu açık nasıl kapatılacaktır. Borçla kapatacaktır. Borcu nereden alacak? İçerideki ve dışarıdaki para babalarından alacaktır. Peki para babalarından alınan borç bedavaya mı verilecek? Nedir o bedel, işte o bedelin karşılığı faizdir. Faizi nereden alacak. İşte faizi de sizden, halktan alacak. Faizi sizden alınan vergiler ile alacaklar. Sizden alacak, para babalarına faiz diye verecek. 12 yıl içerisinde devlet bütçesine bakın." diye konuştu.

Bu seneki bütçeye konulan faiz ödeneğinin 54 milyar lira olduğuna işaret eden Kamalak, "12 yıllık süre içerisinde devletin bütçesinden para babalarına aktarılan faiz tam 600 milyar liradır. Hepinizin bildiği bir TOKİ idaresi var. Hazine arazilerine devletin araçlarını kullanarak daireler yapıyor. Sözüm ona dar gelirlilere satıyor ya. Bu dairelerin ortalama maliyeti 40 bin TL’dir. Çünkü arazi hazinenin, milletin, iş makinaları sizin, devletindir. Dolayısı ile her bir dairenin maliyeti 40 bin TL’dir. Birim maliyeti 40 bin TL olan daireye 600 milyar lirayı bölerseniz 15 milyon daire yapar. Bu 15 milyon daire bedeli sizden vergi bedeli olarak alınarak, para babalarına aktarılmıştır. Öyle değil mi Sayın Başbakan, öyle değil mi Sayın Cumhurbaşkanı?” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri