Kalp Hastası Çocuk Umutla Uzatılacak Yardım Elini Bekliyor

Mersin’in Silifke ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 5 yaşındaki Batın Ever, bir umut ışığı bekliyor. Silifke’ye 20 kilometre uzaklıkta Keşlitürkmenli Mahallesi'nde oğlu Ever ile birlikte yaşayan anne Halime Ever, "Umut insanı utandırmazmış....

Mersin’in Silifke ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 5 yaşındaki Batın Ever, bir umut ışığı bekliyor.

Silifke’ye 20 kilometre uzaklıkta Keşlitürkmenli Mahallesi'nde oğlu Ever ile birlikte yaşayan anne Halime Ever, "Umut insanı utandırmazmış. Doktorlar hastalığına çare yok diyor. Ben yine de bir umut Sağlık Bakanlığımızdan yardım istiyorum. Her geçen gün ilerleyen tıpta benim evladıma varsa bir derman olsunlar." diyerek sesini duyurmaya çalışıyor.

Anne Ever, "Doğuştan kalpte eksiklik var. Kalp nakli olması gerekiyor. Ama doktorlar kalp naklini yapamayacaklarını söylediler. Aynı zamanda akciğere giden damar ile kalpte giden damarın bir olması nedeniyle sık sık kalp yetmezliğinden dolayı nefes darlığı çekiyor. Oğlum gün geçtikçe daha da hareketlenmeye başladı. İnsanlar yıllar geçtikçe büyür, biz geriye doğru gidiyoruz. Bu yaşta evladım yaşlandı. Sürekli doktor takibinde ama bir umut yok. Doktorlar ‘çaresi yok diyor ama tıp ilerliyor kalp nakli şart ama şuan müdahale edemiyoruz diyorlar’ araştırıyorlar. Sağlık Bakanlığımızdan bu konuda yardım istiyorum. En azından bir umut işte Türkiye’de olmasa bile yurtdışından bir çare arayalım. Her geçen gün evladım kollarımda eriyor lütfen yardım edin. El ve ayak parmakları ile dudakları kalp yetmezliği nedeniyle morardı ve her geçen gün ilerliyor. İnsanlık namına varsa bu hastalığın umudu yardım edin. Tek evladımı kaybetmek istemiyorum." şeklinde konuştu.

800 RAKIMIN ÜSTÜNDE YAŞAMASI GEREK

    800 rakımın altında yaşamakta güçlük yaşadıklarını belirten anne Ever, "Arada bir Silifke kent merkezine inmek istesek bile kısa zamanda kalbi sıkıştırıyor. Yolculuk yapamıyoruz sahile inemiyoruz. Doktora gidince bile zorlanıyoruz. Rakımı 800 üzerinde olması gerek hareket etmesi yasak. Nefesi kesiliyor." diye konuştu.

    "EVDE EĞİTİM HİZMETİ İSTİYORUZ"

    

    Halime Ever, "Evladım 5 yaşında ve okula gitmesi gerekiyor. Onun gönlünü yapmak için evde defterle kağıtla yazılar yazmaya resimler yapmaya çalışıyoruz. Buradan Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüze sesleniyorum. Evde eğitim hizmeti veriliyorsa lütfen bizlere de versinler.

Evladımı bırakıp kent merkezine inemiyorum. Havalar soğumadan da oğlum Ever’i götüremiyorum.” ifadelerini kullandı.

    "Allah devletimizden razı olsun" diyen anne Ever şunları söyledi: "Devlet bize bütün imkanları sundu. Engelli maaşı, bakım ücreti alıyorum. Yeşil kartlıyız ve bütün sağlık giderlerimiz karşılanıyor. Biz kimseden para yada başka bir yardım beklemiyoruz Sadece varsa bir umut sesimizin duyulmasını derdimize derman arıyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri