Kalite temel prensibimiz

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Hizmet ağımız geniş olsa da hiç bir zaman müşteri memnuniyetinden ve kalite anlayışımızdan ödün vermedik. MEDAŞ olarak son yıllarda büyük başarılara imza attık” dedi

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile MEDAŞ arasında Ulusal Kalite Hareketi kapsamında “İyi niyet Bildirgesi” imzalandı. İmza törenine; MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, yönetim kurulu üyeleri, KALDER Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. MEDAŞ tarafından bildirgenin imzalanmasının ardından "Bu imza ile mükemmelliğin temel kavramlarını kendi kuruluşumuzda benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlı olduğumuzu belirtiriz" denildi.

MEDAŞ İYİ İŞLER ÇIKARIYOR  

MEDAŞ’ın kurumsal yapısının son yıllar ile birlikte iyice geliştiğini, hizmet ağı ve kalitesinin de arttığını söyleyen MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Konya ve çevre illerin kendilerinden başka elektrik hizmeti alabileceği ikinci bir kurumun bulunmadığına dikkat çekerek, “Bizden başka bir kurumun olmaması, vatandaşlarımıza olan sorumluluğu daha da artırıyor. Bu gerçeğin farkındayız” dedi. Vatandaşı  kesinlikle müşteri olarak görmediklerini belirten Uçmazbaş, “Hizmet kalitemizi artırmak için ekip arkadaşlarımız ile birlikte yılmadan çalıştık. Emeklerimizin meyvesini de alıyoruz. Müşteri memnuniyetinde şirketimiz büyük başarılara imza atıyor. Gerek bağımsız şirketlerin gerekse ilgili bakanlığımızın yaptığı anket ve çalışmalarda memnuniyet ve kalite konusunda hep dereceye giriyoruz. Bu çalışmalarda ya birinci oluyoruz ya da ikinci. Şirket olarak geçmişe oranla arızalara çözüm bulma konusunda büyük tecrübeler kazandık. İsteyen vatandaşımız rahatlıkla bize ulaşabiliyor. Zamanlama konusunda daha hızlı ve kararlı adımlar atabilmek için aramızdaki katman sayısını da azalttık. Bizi en fazla memnun eden şey, memnuniyet. Geniş bir coğrafyada hizmet veriyoruz. Zaman zaman sıkıntılar yaşansa da MEDAŞ önemli başarılar kazandı ve iyi yol katetti” dedi

3,7 MİLYON VATANDAŞA HİZMET VERİYORUZ

Bölgede 3,7 milyon vatandaşa hizmet verdiklerini de aktaran Genel Müdür Uçmazbaş, "Dediğim gibi büyük işlere imza attığımıza inanıyoruz. Bünyesinde Organizasyon Metod Müdürlüğü bulunduran nadir şirketlerden biriyiz. Süreç hızına ve kaliteye verdiğimiz en önemli değerlerden sadece biri budur. Esas meselenin sürdürülebilirlilik olduğunu da biliyoruz. Belli bir disiplin çerçevesinde kurumsal olarak devamlılığın sağlanması lazım. Çünkü kalite, kesintiye uğramaz. İmzasını attığımız mükemmellik modelinin bu anlamda bize ciddi katkılar sağlayacağından şüphemiz yok" şeklinde konuştu.  

KAZANAN KONYA OLACAK

KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı da MEDAŞ’ın EFQM mükemmellik modelini esas alarak özdeğerlendirmeyi sürekli bir gelişim aracı olarak kullanabileceğini söyledi. MEDAŞ’ın çalışma alanının çok geniş olduğunu fakat kurumun kaliteye önem verdiğini bildiklerini dile getiren Başkan Karyağdı, dernek tarafından MEDAŞ’a verilecek eğitimin de 1 buçuk 2 ay süreceğini ifade etti. MEDAŞ’ın yanı sıra çok önemli kurum, kuruluş ve işletmelere de eğitim verdiklerini aktaran Karyağdı, şunları kaydetti: “MEDAŞ’ın bulunduğu konum ile programda tasarladığımız seviyenin bir karşılaştırmasını yaparak, kurumun resmini çekeceğiz. Kalite anlayışı, artık kurumlar için hayati önemler taşımaktadır. MEDAŞ Genel Müdürü Erol bey, yönetimi ve çalışanları halkı müşteri olarak görmüyor. Yapılacak olan eğitim ile aslında kurumsal bir kültür değişecek. Kazanan MEDAŞ nezdinde Konya ve MEDAŞ’ın hizmet verdiği diğer iller olacak.”

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri