Kalite Ödülü Alan Zaman, Tecrübelerini Yayıncılık Dünyasıyla Paylaştı

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen yayıncılık fuarı 'World Publishing Expo 2014’te 5 kalite ödülü alan ZAMAN yönetcileri, tecrübelerini paylaştı. ZAMAN Kalite ve Koordinasyon Yöneticisi Muharrem Yaşar, fuarda Gazetelerde Baskı...

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen yayıncılık fuarı 'World Publishing Expo 2014’te 5 kalite ödülü alan ZAMAN yönetcileri, tecrübelerini paylaştı. ZAMAN Kalite ve Koordinasyon Yöneticisi Muharrem Yaşar, fuarda Gazetelerde Baskı Kalitesinin Sürdürülebilirliği' başlıklı bir sunum yaptı.

ZAMAN'ın Dünya Gazeteler ve Haber Yayıncıları Birliği'nin (Wan-Ifra) kalite ödülünü üç yıldır üst üste almayı nasıl başardığını anlatan Muharrem Yaşar, kaliteli baskı için öncelikle ISO gazete baskı standardının takip edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yaşar, bu sayede tasarımcıların ekranlarında gördükleri tasarımları baskıda aynıyla elde etmenin mümkün olduğunu belirtti.

"YARIŞMA İÇİN ÖZEL BASKILAR YAPMIYORUZ"

Soru-cevap bölümünde, konuşmayı çok etkileyici bulduğunu ifade eden Wan-Ifra CEO'su Manfred Werfel, "Demek siz dünya kalite yarışması için gerekli olan şartları hem de her gün için izliyorsunuz ve aslında yarışma için sürekli hazırlıksınız." dedi. Muharrem Yaşar da "Evet, ayrıca bu sayede yarışma dönemlerine mahsus özel baskılar, ilave çalışmalar ve maliyetli uygulamalar da yapmak zorunda kalmıyoruz." ifadelerini kullandı.

"HİÇ REKLAM TEKRARI ALMIYORUZ"

Muharrem Yaşar, kaliteli baskı sayesinde reklam verenlerin de ilan ve reklamlarının yeniden yayınlanması talebiyle hemen hemen hiç gelmediğini ifade etti. Yaşar, "Bunu esasen reklam verenler için değil kendi öz müşterilerimiz ve kendimiz için yaptık. Zira kaliteli baskılar müşterilerimizin hakkı iken bizimde de vazifemizdir. Seneler önceki toplantılarda baskı ve baskı ön hazırlık ekipleri mevcut baskı kusurlarının kendilerinden kaynaklanmadığını tartışıp durur, bir türlü de çözüm bulunamazdı. Şimdi böyle bir durum olmuyor. Herhangi bir problem baş gösterirse seviyesi ve kime ait oldu net olarak belli." dedi.

Yüksek kalitenin sürdürülebilirliği sayesinde daha önceleri mevcut olan reklam tekrarının (reklamın kötü baskı sebebiyle tekrar ücretsiz olarak basılması talebi) çok uzun süredir hiç gelmediği ifade eden Yaşar, "Bu da aslında bir çeşit tasarruf, zira reklamı tekrar bastığınızda kârınızı da kaybetmiş oluyorsunuz.” şeklinde konuştu.

ZAMAN Kalite ve Koordinasyon Yöneticisi Muharrem Yaşar, bu sistem için tam mesaili kalite uzmanlarına ihtiyaç duymadıklarını, bir kişinin günde en fazla iki saatini ayırarak kalite kontrolünün gerçekleştirildiğini ifade etti.

Sunumla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Muharrem Yaşar, "Dünyanın değişik bölgelerinden gelen konuşmacılar ilk kendilerinin uyguladığı başarılı örnekleri paylaşarak konuyu merak eden diğer kuruluşlara tanıtıyorlar. Bizim çalışmalarımız etkileyici bulunduğundan forumda paylaşmak üzere konuşma davetleri alıyoruz. Bu aynı konuyu uluslararası etkinliklerinde üçüncü paylaşımımız." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri