Kalite arttırılmalı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “İmam hatip okullarında okuyan kardeşlerimizin önü açıldı. Onlardan beklentimiz büyük. Çok çalışmaları gerekiyor” dedi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile Dİn Öğretiminde Kalite Çalıştayı'nın ikincisi düzenlendi. Dedeman Otel'de düzenlenen programa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Muammer Erol, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve çok sayıda imam hatipli katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, imam hatiplilerin önündeki bir çok engelin kaldırıldığını ifade etti. Önce katsayı farkının kaldırmakla işe başladıklarını dile getiren Erdem, "Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet büyüklerimizin de katkıları ile bir çok sıkıntıyı giderdik. İmam hatiplilerin önünü açtık. Önce katsayı sıkıntısını ortadan kaldırdık. Sonrasında ise eğitim kanununu çıkarttık. Bütün bunlarla birlikte imam hatip lisesinde okuyan kardeşlerimizin önü açıldı" diye konuştu.

GEÇMİŞİ UNUTUN

İmam hatiplilerin artık geleceğe yönelik çalışma yapmaları gerektiğini söyleyen Erdem, "Artık imam hatiplilerin geçmişi unutması ve geleceğe bakmaları gerekmektedir. Ülkenin büyük bir sorunu olan tüm eğitim kurumlarındaki baş örtüsü zulmü de son buldu. İmkanlar el verdiği takdirde, bütün okullarımıza mescit zorunluluğu getirerek namaz kılmak isteyen öğrencilerimize imkan sağladık. Bugün Konya'da 29 bin 441 imam hatipli okumaktadır. Bu rakamları oranlarsak Konya merkezde diğer okullara oranla yüzde 33 imam hatipli bulunmaktadır. Ancak ilçeler de bu orana dahil olduğu zaman rakam yüzde 26'ya düşmektedir. Bu oran Türkiye ortalamasının çok üstündedir" ifadelerini kullandı.

İMAM HATİP OKULLARI İHTİYAÇTIR

İmam hatip okullarının ülkede bir açığı kapatma görevi gördüğü kaydeden eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise, "İmam hatip okulları bir ihtiyacın neticesinde doğan okullardır. Geçmişte cenaze yıkayacak kimse kalmadığı zaman biliyorsunuz, imam hatip öğrencileri devreye girmiştir. Zaman zaman budanarak, zaman zaman da yeşererek bugün imam hatip okulları çok daha iyi yerlere gelmiştir. Din eğitimi çok önemli. Türkiye'nin eğitim sisteminde olan çarpıklıklar imam hatip okullarını doğurmuştur. Biz sadece imam hatiplilerin İslami eğitim almalarını değil, bütün okulların İslami eğitim almasını istiyoruz. Peygamberimize 'O'nun ahlakı nasıldı' diye sorulduğunda, Hz. Ayşe 'O'nun ahlakı Kur'andı' cevabını vermişti. Kur'an-ı Kerim'in ahlak olduğu bir dinin mensupları olarak çocuklarımıza da bu güzel ahlakı öğretmek zorundayız" dedi.

DARBELERE BOYUN EĞMEDİK

Ülkede yapılan her darbede gözler hemen imam hatiplilere çevrildiğini belirten İşler, "Bu ülkede kim darbe yaptıysa direk imam hatiplilerin üzerine yürüdü. Hani şer bildiğinizde hayır vardır sözü de aynı bu durum ile örtüşmektedir. Bugün herhangi bir imam hatip okuluna gittiğinizde göreceksiniz ki verilen eğitim diğer okulların üst seviyesindedir. Gazi Üniversitesi'nde hocalık yaparken, öğrencilerimizi staj için imam hatip okullarına götürürdük ve okulların fiziki olarak ve kalite yönünden ne kadar kötü durumda olduğunu görürdük. Boşnaklar biz Müslüman olduk dedikleri zaman diğerleri onlara, 'Bakın bunlar Türk oldu' demiştir. Türk olmak demek Müslüman olmak demektir" şeklinde konuştu.

İHL NESLİ TOPLUMA YÖN VERMELİ

İmam hatip neslinin toplumun gerisinde olamayacağını vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu da, şu ifadeleri kullandı: “İmam hatip nesli topluma yön vermelidir. O yüzden kesinlikle toplumun gerisinde olmamalıdır. Bu imam hatip nesli için bir zorunluluktur. Çünkü onlar imamdır. Dolayısıyla bu nesilden beklentilerimiz büyük. İman varsa imkan da vardır dedik ve o bütün imkansızlıklar içerisinde bugünlere kadar gelebildik. Ancak bugünkü imam hatipliler çok daha iyi şartlar altında eğitim almaktadırlar. İmam hatipli olmak bizler için daima bir gurur kaynağı olacaktır.”

SURDA GEDİK AÇTIK

TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de, şöyle konuştu: "Zor zamanlar yaşadık ve zor günler geçirdik. Gün geldi ezildik, gün geldi engellendik ve gün geldi hor görüldük. Ama rabbimiz, bize yeni günlerde, ne güzellikler bahşetti. O eski günlerde bize bahşedilen ne büyük nimet olan imanımızla, inancımızla yılmadık. En önemlisi de bugünlerin geleceğine hep inandık. Rabbim imanımıza ve inancımıza bu günleri lütfetti. Bugün imanımızla gelen imkanlarımızı hamd ile birlikte istikrara, gayrete ve ümmet için yeni ümit ve imkanlara dönüştürme günüdür. İman, imkan ve istikrar ile iyiliklerin bereketlenmesine vesile olmada hepimizin ortak sorumlulukları vardır. Surda bir gedik açtık. Şimdi o kahpe rüzgarlar nereden eserse essin."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri