Kaleli: Suriyeli Sığınmacılarla İlgili Huzursuzluğun Önlenmesi İçin Tedbir Şart

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Suriyeli sığınmacılarla halk arasında yakın zamanda meydana gelen ve kitlesel protestolara dönüşen huzursuzluk ortamının, daha büyük olaylara dönüşmemesi için acilen düzenleyici...

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Suriyeli sığınmacılarla halk arasında yakın zamanda meydana gelen ve kitlesel protestolara dönüşen huzursuzluk ortamının, daha büyük olaylara dönüşmemesi için acilen düzenleyici tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kaleli, kısa süre önce Ankara, Antalya, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve kitlesel gösterilerle toplu protestolara dönüşen sıkıntıların endişe verici olduğunu belirtti. Yaşanan huzursuzluk ortamının daha da büyük olaylara dönüşmemesi adına acilen düzenleyici tedbirlerin alınmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Suriyeli sığınmacılarla ilgili hükümetin yaklaşımı konusunda soru önergesi hazırlayan Kaleli, önergeyi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cevaplandırması istemiyle TBMM’ye sundu.

Sena Kaleli’nin Suriyeli sığınmacılara ilişkin hazırladığı soru önergesinde şu ifadeler yer alıyor: “Halkımızın en büyük hasletlerinden olan, mağdurun yanında yer alma, zulüm görene destek olma duygularını köreltmeden Suriyeli sığınmacılarla birlikte barış ve huzur içinde yaşanması amacıyla eylem ve söylem konusunda düzenleyici tedbirler alınacak mıdır? Sığınmacılarla yerleşik halk arasında ortaya çıkan endişelerin karşılıklı giderilmesi amacıyla tarafların karşılıklı hakları, varlıkları, inançları, ideal ve amaçlarının psikolog, sosyolog, teolog, iletişim uzmanları, din ve siyaset bilimciler eşliğinde tartışılması konusunda hükümetinizin bir girişimi var mıdır?

Savaş nedeniyle ülkemize sığınıp çalışmak zorunda olan, ancak bu zorunluluktan kaynaklı ucuz işçilikten dolayı çalışma barışını bozan Suriyelilerin istihdamı, istihdam alanları ve iş güvenliği konusunda bir düzenleme yapılacak mıdır? Ülkemizin tanıtımı ve dış dünya karşısındaki itibarı açısından turizm sektöründe Suriyeli sığınmacıların çalıştırılmalarına yönelik bir eğitim planlaması yapılması düşünülmekte midir? Ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların yaşadığı kamplarda ve ikamet ettiği merkezlerde insani yaşam açısından yeterince denetim yapılmakta mıdır? Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan kamplarda kalmak yerine özellikle kadınlar açısından oluşan sıkıntı nedeniyle, kampta kalmak yerine, daha kötü koşullarda yaşamak pahasına neden farklı şehirlere gidiş sürmektedir?”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri