Kaldırım belediyeciliği yapılıyor

Parti il kongresi öncesi şehir ve ülke sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan SP İl Başkanı Mehmet Şen, Konyada sadece kaldırım belediyeciliğinin yapıldığını diğer sorunlar için hiçbir adım

Parti il kongresi öncesi şehir ve ülke sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan SP İl Başkanı Mehmet Şen, Konya’da sadece kaldırım belediyeciliğinin yapıldığını diğer sorunlar için hiçbir adımın atılmadığını söyledi

Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanlığı 4. Olağan İl Kongresine gidiyor. 25 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilecek kongre öncesi SP İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan SP İl Başkanı Mehmet Şen, toplum içinde yaşanan sorunların çözüm adresinin Milli Görüş olduğunu söyledi.

Konya’da Milli Görüş kongrelerinin devamlı heyecanlı geçtiğini belirten Mehmet Şen, çünkü Saadet Partisi’nin kendisine “Halka hizmet, hakka hizmet” anlayışını rehber edindiğini söyledi. Kongre öncesi 25 ilçede seçimlerin gerçekleştiğini ifade eden Şen şunları söyledi: “Göreve başlayan arkadaşlarımız şu anda çalışmalara başlamışlardır. 25 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz kongre ile bu heyecanımız daha da artmaktadır. Bu kongrenin en önemli özelliğini ise geçmiş yıllarda partiye hizmet etmiş fakat değişik nedenlerle partideki görevlerinden ayrılan arkadaşlarımızı tekrar Milli Görüş’e davet etmemiz oluşturuyor. Bu arkadaşlarımızı yeniden partiye destek vermeye çağırıyoruz. Hz. Mevlana’nın torunlarıyız. Hz. Mevlana gibi hakkın hakimiyeti için çalışıyoruz. Mevlana Haftası’nda herkesi Saadet Partisi çatısı altına bekliyoruz” dedi.

“Bütün problemlerin çözümü Milli Görüş’tür. Milli Görüş Hazreti Mevlana’nın görüşüdür” diyen Şen, şu ifadeleri kullandı: “Milli Görüş önce ahlak ve maneviyat duygusu ile yola çıkmıştır. 1977, 1996’da gerçekleşen yatırımlar bu anlayış çerçevesinde ortaya konmuştur. Müslüman ülkelerin birleşmesi için kurulan D8 bu anlayış içinde çalışmalara başlamıştır. Şimdi de dünya D80-D160’ları bekliyor. Yeni bir Müslüman dünyanın temelinin atılma vakti gelmiştir. Adil düzen için yaşanabilir bir Türkiye için bu gereklidir. Şu anda işsizlik yüzde 20’lerdedir. Aile içi şiddet, intihar olayları artıyor, aileler parçalanıyor. Bunların temel nedeni adil paylaşımın olmamasıdır. Aileler içinde yaşanan ekonomik sıkıntılar şiddeti de beraberinde getiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şiddet gören kadınların bileklerine çip takılacağını ve kadın şiddete uğradığında bu çip sayesinde emniyetin harekete geçeceğini belirtiyor. Böyle komik bir tedbir olamaz, şiddeti ortadan kaldırmaz. Şiddetin ortadan kalkmasının asıl çözümü Milli Eğitimdeki müfredatın değişmesidir. Ahlak ve maneviyata, dini eğitime ağırlık verilmelidir. Adil paylaşım olmalıdır. Bu gün gelirlerin yüzde 80’ni nüfusun sadece yüzde 20’lik kısmı alırken geriye kalanı nüfusun yüzde 85’i paylaşıyor. Bu sistemin değişmesi önemlidir ve değiştirecek tek parti ise Saadet Partisi’dir.”

Ekonomik bunalım yaşayan insanların çareyi kumarda aramaya başladığını aktaran Şen, 2004 yılında Milli Piyango İdaresi tarafından kurulan iddia bayileri ile 3,5 milyon insanın iddia oynadığını kaydetti. Şen, bu kuruluşun 2009 yılı itibariyle cirosunun 2,8 milyar TL olduğuna dikkat çekerek, kumar sisteminin de yine hükümet eliyle kurulduğunu ifade etti. 9 yılda nüfusun yüzde 13, tutuklu sayısının ise yüzde 114 arttığını dile getiren Şen, televizyonlarda uydu aracılığı ile gece hayatı ve cinsellik temasının yoğunlukta olduğu yayınlarla da gençlerin geleceğinin karartıldığını altını çizdi. Mehmet Şen, bu yayınlara karşı hükümete bağlı RTÜK’ün önlem almamasına da tepki gösterdi.

Şehrin sorunlarına da değinen Şen, Konya’da kaldırım belediyeciliğinin yapıldığının altını çizdi. Şen, “Sürekli kaldırımlar yeniliyor. Bunun dışında yapılan bir gelişme yok. Böyle bir hizmet anlayışı düşünülemez. Şehirde tam bir keşmekeşlik yaşanıyor. Şehir içi ulaşım sorunlarla dolu. insanlar evden işe işten eve sıkışık bir vaziyette gidiyor. 22 yıllık tramvaylar ömrünü tamamladığı halde değişmiyor. Konya’ya rahatlatacak metro sistemi yapılmıyor. Trafik yoğunluğuna bağlı olarak otopark sorunu giderek artıyor. Suyu en pahalı kullanan şehirlerin başında geliyoruz. İşyerinde suyun tonu 3,5 TL, evlerde ise 1,8 TL’dir. KOSKİ’ye giden fatura ödemeleri ise su şebekelerinin yenilenmesinde kullanılması gerekiyorken belediyenin bütçesine aktarılıyor. Bu aktarılan paralarla da yatırımlar yapılmadığı gibi yine kaldırım taşları değiştiriliyor” dedi.

Hükümetin Konya’ya güzel hizmetlerde de bulunduğunun bunların başında hızlı tren ve KOP’un geldiğinin altını çizen Şen, ancak bu iki projenin de temelinin 1996 yılında Erbakan Hükümeti döneminde atıldığını vurguladı.

Dış politika konularında ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren Mehmet Şen, bugün Türkiye’nin komşularıyla kavga eder duruma gelmesinin asıl sorumlusunun Sayın Davutoğlu olduğunu kaydetti. “AB, ABD ve İsrail için İran’la, Suriye ile kavga eder duruma geldik” diyen Şen, “Bir Müslüman ülkeyle neredeyse savaş durumuna geldik.  İran’a karşı İsrail’in yanında yer aldık. İran’a karşı radar sistemini kurduk. ABD’nin İsrail politikaları kapsamında Suriye ile ilişkilerimizi bitirdik. Böyle bir dış politika uygulaması ve yöntemi olamaz” dedi.

Şen, Türkiye’de de demokratik açılım adı altında gerçekleştirilen faaliyetler ile halkın bölünme aşamasına getirildiğini ve sürecin tehlikeli bir noktaya gittiğine dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri